Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, okulların açılmasıyla birlikte COVID-19 vakalarında hareketlenme görülmeye başladığını belirterek, çoğu kişinin de "Grip gibi geçiyor" düşüncesi ve bıkkınlık nedeniyle test vermediğini söyledi. Hekimler ve sağlıkçılar arasında vakalar olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şenol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İngiltere, Almanya gibi çocuk aşılamalarını yapan ülkelerde dahi okul açılmaları sonrası vaka artışı yaşandığını, hastaneye yatışlarda artış görüldünü vurguladı.

OKUL AŞILAMASI YAPILACAK MI?

Prof. Dr. Şenol, mevsimsel solunum yolu virüslerinin de sahnede olduğunu ifade ederek, şu soruları sordu:

1. Okul aşılaması yapılacak mı?
2. Varyant Aşısı gelecek mi ?
3. Hatırlatma dozları için strateji?

Prof. Dr. Şenol, daha önce aldığı tehditleri de hatırlatarak, hala tehditlerin sürdüğünü vurguladı ve "Türkiye'de salgını hatırlatan tek şey aşı karşıtı başlığı altında yuvalanıp, şiddet , siber zorbalık ve cinayet içerikli  aksiyonlar ve mitingler. Sonsuz bir tolerans ile eylem yapabilen nadir grup. Suç işleme özgürlükleri var." dedi.

EMRAH ALTINDİŞ DE UYARMIŞTI
Dr. Emrah Altındiş de, bir kaç gün önce attığı tweet'ler ile yeni salgın riskine karşı uyarmış, "Bu sonbahar ve kışın pandemi açısından zor geçeceğini öngörüyorum. Güçlü antiviral ilaçzların, ölüm ve ağır hastalığa karşı aşıların varlığı bir avantaj, durum 2020 Aralik'ı kadar kötü olmayacaktır. Öte yandan bazı dezavantajlarımız var. Aşıların koruyuculukları zamanla azalıyor, dolayısyıla ek dozlarla bağışıklığı uyarmamız gerekiyor. Fakat ek doz aşılamalar gündemden düştü. ABD'de Omicron'a karşı düzenlenmiş yeni mRNA aşıları bu haftadan itibaren kullanıma başlanmıyor. Türkiye'ye bu aşılar mutlaka gelmeli" demişti. Altındiş, toplumun pandemi bitmiş gibi davranmasının risk olduğunu savunmuştu.