İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kadıköy DEM Parti Kadıköy İlçe Örgütü önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı'nın "talimatıyla" geri alınmasını protesto etti.

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediyesi'ni %55 oyla kazandı. AKP'li aday %27 oy aldı. Kadıköy'de bir araya gelen yüzlerce kişi "Van'da Hırsız Var" sloganıyla iktidarı protesto etti.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına konuşan DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu şunları söyledi:  

“Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Herkesi bu gerçeğe saygı duymaya davet ediyoruz. İktidarı Van Halkının iradesine saygı duymaya davet ediyoruz. Faşizm yenilene kadar mücadeleye devam edeceğiz"

DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz da haksız politikaları kabul etmeyeceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Van halkı ve Kürdistan'ın bütün kentleri hem Kayyum zihniyetine, hem AKP, MHP faşist bloğunun kayyum politikasına, karşı iradesini çok güçlü ortaya koyarak, çok büyük bir zafer elde etmiştir. Bu haksız, hukuksuz politikaları kabul etmediğimizi burada net olarak ilan ediyoruz. O belediye geri alınana kadar sokakları terk etmeyeceğiz. Direnişimize devam edeceğiz."