Van'da 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 00.58’de Van’ın Tuşba ilçesinde meydana gelen sarsıntı sonrası can ve mal kaybına ilişkin araştırmalar devam ediyor.

Van'ın Tuşba ilçesinde saat 00.58'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Van'ın Tuşba ilçesinde saat 00:58'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İLK AÇIKLAMA AFAD'DAN

Depremdeki can ya da mal kaybına ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor. Deprem, Hakkari ve Ağrı'da da hissedildi. Sarsıntıların ardından çevre il ve ilçelerde yaşayan yurttaşlar da panik yaşadı. AFAD'dan paylaşılan Twitter mesajında, "4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de Twitter'dan bir açıklama yaparak yaşanan depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını duyurdu. İşte o açıklama: "Merkez üssü Tuşba İlçemiz olan 4.7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı görünmüyor. Tüm ekiplerimiz kırsal mahallelerimizde taramalarını sürdürüyor. Depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Allah beterinden korusun."