DİYARBAKIR

Van'dan sonra Kürtçe trafik uyarılarına bir saldırıda Diyarbakır'da yapıldı

Diyarbakır’da gece kimliği henüz belirlenemeyen kişi ve kişilerce yaya yollarına yazılan Kürtçe uyarı yazıları "Hedî - Yavaş" ve "Peşî Peya – Önce Yaya" yazılarını karaladı.

Abone Ol

Amida Haber'in aktardığına göre: Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan trafik ışıkları ve yaya geçidinin olduğu bölgede, gece saatlerinde bir grup yolu kontrol edip Türkçe’nin yanında Kürtçe yazılan uyarı yazılarını getirdikleri boya ile karaladı.

Yazılar karalanırken bir etrafı da gözetlediler

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan trafik ışıkları ve yaya geçidinin olduğu bölgeye saat 03.21 sıralarında bir otomobil, bir kamyonet ve ranger marka bir araç yanaştı.

MA tarafından paylaşılan videoda ranger marka araçtan inen ve belinde silah bulunduğu görülen kişi, araçların geçişini kontrol etmeye başladı.

Kamyonetten inen 4 kişiden 2'si etrafı gözetlerken, 2 kişi ise fırça ve boyalarla Kürtçe "Hêdî" ve "Pêşî Peya” uyarı yazılarını karaladı.

Yenişehir ve Ofis’te de Kürtçe yazılar karalandı

Öte yandan Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semti ile birçok noktasında da söz konusu uyarı yazıları benzer şekilde karalandı.