Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığını kazanan Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının elinden alınması sonrası kent sakinlerinin iradesine darbe yapıldı. Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı AKP'li aday Abdulahat Arvas'a verdi. 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şubesi, kararı duyurdu. Kararda, "Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Sayın Abdullah Zeydan, seçilme yeterliliği uygun bir şekilde aday olarak Van halkının yüzde 55 çoğunlukla seçilmiş iradesidir. Ancak yargı, siyasi bir talimatla seçime 2 gün kala hukuksuz bir itiraz süreci işleterek Van halkının iradesini siyasi bir darbe ile gasp etmiştir. Van İl Seçim Kurulunun verdiği hukuksuz kararla mazbatanın ikinci olan partiye verilmesine karar verilmiştir. Van halkının iradesine yönelik bu hukuksuz, adaletsiz ve gaspçı uygulamalara karşı tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve demokratik kamuoyunu halkın iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sürecin takipçisiyiz" denildi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkan adayları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal oyların yüzde 55,48'ini aldı. AKP'li aday Arvas ise, yüzde 27,15 aldı.