ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, federal savcı tarafından çeşitli suçlamalara maruz kaldıktan sonra katıldığı bir programda, "Beni öldürmeye çalışıyorlar." dedi.

, Hunter Biden, 9 suçlamadan, aralarında "vergi kaçırmak, evrakta sahtecilik ve vergi beyan etmemek" gibi suçlamaların bulunduğu bir iddianame sonrasında, şarkıcı Moby'nin "Moby Pod" adlı programına konuk oldu.

Hunter Biden, "Beni öldürmeye çalışıyorlar çünkü bu acıyı babamın kaldırmayacağını biliyorlar. Bu sayede onu görevinden etmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kendisiyle ilgili olanların farkında olduğunu belirten Hunter Biden, "Bu kişilerin, muhtemelen yaşadıkları travmalar sonucu kötü olmaya karar veren hasta insanlar olduklarını fark ettim." dedi.

Hunter Biden, neden daha fazla savunma yapmadığına ilişkin soruya, bunun sadece "yangına körükle gitmek" olacağı yanıtını verdi ve "Bunun bitmesini umut etmeyi bıraktım çünkü babam ABD Başkanı olduğu sürece durmayacaklar." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Özel Savcı David Weiss tarafından hazırlanan iddianamede, Hunter Biden'a aralarında "vergi kaçırmak, evrakta sahtecilik ve vergi beyan etmemek" gibi suçlamaların bulunduğu 9 suçlama yöneltilmişti. Beyaz Saray ise ABD Başkanı Biden'ın oğluna yöneltilen suçlamalara dair yorum yapmamıştı. Hunter Biden, suçlu bulunması halinde 17 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.