Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında çok uzun yıllardır birinci olan WhatsApp, rakiplerinin artmasına rağmen liderlik koltuğunu bırakmıyor. Üstelik Telegram gibi ciddi bir rakip, saymakla bitmeyecek özellikleriyle WhatsApp’ın peşinden gidiyor. Yine de WhatsApp, yaptığı bir değişiklikle dahi kullanıcının beğenisini toplamayı başarıyor. Üstelik bu süreçte kullanıcı sayısında düşüş bile gözlemlenmiyor.

Aylık 3 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan WhatsApp, Meta’nın dünyada en popüler mesajlaşma/arama uygulamalarından biri. Ücretsiz olarak kullanılan bu uygulama, sunduğu özelliklerle günlük hayatın vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Öyle ki günden güne yeni yetenekler kazanması bu başarının sırlarından biri. İşte WhatsApp’ın son döneme damga vuran 10 yeni özelliği!

Yapay zekâ

Yapay zekâ, son yıllarda her sektörde adından söz ettirmeye başladı. ChatGPT’nin piyasaya sürülmesiyle yayılan bu trend, ilk kez bir mesajlaşma uygulamasına entegre edildi. Bunu gerçekleştiren ilk platform ise WhatsApp oldu. Meta, dünyanın dört bir yanında kademeler halinde kullanıcıların yardımına koşan yeni yapay zekâ aracı ‘AI Chatbot’u getirdi. Bu özellik ile AI avatarları oluşturabilirken, aynı zamanda yapay zekâ destekli görüntü düzenleme özelliğiyle de yakında tüm dünyaya sunulacak.

Favorilerinizi seçin

WhatsApp’ta karmaşık sohbetler ve üst üste gelen mesajlar için önemli bir özellik devreye alındı. Artık sohbet ve aramalarınızda favori kişilerinizi seçerek, sohbet ve arama deneyiminizi iyileştirebilirsiniz. Özellikle bu faydalı işlev sayesinde önemli kişilerden gelen mesaj ve aramalarda kaçırmamış oluyorsunuz.

32 kişiye kadar görüntülü görüşme

Bu güncelleme, özellikle pandemi döneminden bu yana bekleniyordu. Grup çalışmaları ve toplantılarda çok sayıda katılımcının olduğu durumlarda kullanıcılar tercihini Zoom, Skype ve diğer uygulamalardan yana yapıyordu. Neyse ki WhatsApp, görüntülü görüşmede katılıncı sayısını 32’ye kadar çıkardı. Ayrıca WhatsApp’ta artık görüntülü görüşmeler sırasında ekranı da eş zamanlı olarak paylaşmak mümkün. Bir yandan konuşmaya devam edip diğer yandan sunum gerçekleştirip, göstermek istediğiniz bir bölümü ekranınızda sergileyebilirsiniz.

Organize yanıtlar ve etkinlik oluşturma

Yakın zamanda sunulan bu özellik de epey beğeni topladı. WhatsApp’ta toplulukların önemi günden güne artarken Meta, yakın zamanda yanıtları düzenleme, yanıt verme seçeneği olan etkinlik oluşturma ve dahasını içeren pek çok özellik kazandı. En önemlisi artık kullanıcılar grupta parti veya buluşma ayarlarken WhatsApp’ta ‘etkinlik’ oluşturup katılımcıların sayısını görebiliyor.

Grup sohbeti filtresi

Meta, yakın zamanda tüm WhatsApp gruplarını tek bir yerden düzenlemeyi ve bunlara erişmeyi kolaylaştıran bir grup sohbet filtresi özelliğini de devreye aldı. Bu, yeni favoriler sekmesine benziyor; her durumda, kolay erişim için farklı sohbet türleri bir arada saklanır.

Özel sesli mesajlar

Bir kez görüntülenebilen fotoğraflara ek olarak Meta, uygulamada artık özel sesli mesajlar özelliğine de yer verdi. Alıcı özel sesli mesaj aldığında, gelen sesi oynattıktan sonra bu ses otomatik olarak siliniyor.

Mac ve iPad için WhatsApp

Android, iOS ve web’de desteklenen WhatsApp, nihayet Mac ve iPad için de desteğe kavuştu. Her iki cihaz için de dört adede kadar hesap desteği bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Özel sohbetler için gizli kod

Son yılların belki de en dikkat çeken özelliğinden bahsediyoruz; Özel sohbetler için gizli kod.

Özel sohbetler için gizli kod desteği ile kullanıcılar telefon kilit kodunu kullanarak dilediği sohbeti kilitleyip gizleyebilir. Oldukça faydalı olan bu özellik, saklamak istediğiniz bir sohbeti gizli ve güvenli şekilde uygulamada muhafaza ederek işleri bir adım daha kolaylaştırıyor.

Bilinmeyen numaraları sessize alma

Yurt dışı ve bilinmeyen çeşitli WhatsApp aramalarıyla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Epey tepki toplayan bu aramalar için Meta düğmeye geçte olsa bastı. Artık bilinmeyen numaralardan gelen aramalar otomatik olarak sessize alınıyor. Bu sayede hem rahatsız olmuyorsunuz hem de sonradan direkt olarak engelleme işlemini yapabilirsiniz.