Sonbahar ve kış aylarında dudak çatlamaları biz kadınların kabusu haline geliyor. Rujlar dudaklarımızda istediğimiz gibi durmuyor, kuruyan ve çatlayan dudaklar kötü bir görünüme neden oluyor. Peki, dudak çatlamasına ne iyi gelir? sizler için, dudak çatlamasına bitkisel çözüm önerileri sunuyoruz.

Şeker ve bal ile peeling

Birer tatlı kaşığı toz şeker ve balı karıştırın ve dudaklarınızı bu karışımla ovalayın. Şeker ile balı dudaklarınızda yaklaşık beş dakika beklettikten sonra durulayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınız takdirde, dudaklarınızda ölü hücrelerden kurtulabilir, nemli ve canlı dudaklara kavuşabilirsiniz.

Bal ile dudak maskesi

Balı, antibakteriyal özelliğe sahip bir besindir. Dudak bakımında balı tek başına da kullanabilirsiniz. Dudaklarınızı organik olduğundan emin olduğunuz bal ile kaplayın ve15 dakika bu şekilde beklemeye çalışın. Bu yöntemi günde 2-3 kez uygulayarak yumuşacık dudaklara sahip olabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı içeriğindeki doğal özler sayesinde cildi nemlendirir ve yumuşacık yapar. Dudaklarınızı yumuşatmak için de katı formdaki Hindistan cevizi yağını çatlamış dudaklarınıza sürmek yeterli olacaktır.

Aloe vera jeli

Aloe vera jeli, dudak çatlamasını gideren bitkisel çözümlerden. Gece yatmadan önce aloe vera jelini dudaklarınıza sürün ve bu şekilde uyuyun. Düzenli uyguladığınızda birkaç gün içinde çatlaklarınızın yok olduğunu göreceksiniz.

Salatalık maskesi

Salatalık cildi nemlendirdiği gibi dudaklara da ihtiyacı olan nemi sağlar. Salatalığın sulu kısmını dudaklarınıza uygulayın ve 15-20 dakika bu şekilde bekleyin.

Su ile nemli dudaklar

Dudaklarınıza kaybettiği nemi geri vermek için günde 8-10 bardak su içmeye özen gösterin. Böylece, hem vücut sağlığınızı koruyabilir hem de cilt ve dudak kuruluğundan kurtulabilirsiniz.