Elma sirkesi, içerdiği faydalı bakteriler ve pektin maddesi sayesinde kilo vermeye yardımcıdır. Göbekteki yağları eritmekten iştah kesmeye kadar mucizevi yararları vardır. Sizler için, elma sirkesiyle kilo vermenin püf noktalarını araştırdık!

Elma sirkesi yağ yakar mı? Elma sirkesi, vücuttaki fazla yağ ve toksinlerin atılmasını sağlayabilir. 1 litre suyun içerisine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip karıştırın, gün boyunca bardak bardak içip bitirin. Elde ettiğiniz bu suyu, istediğiniz kiloya inene kadar her gün için. Elma sirkesi ödem söktürür mü? Ödem söktürücü en iyi yöntemlerden biri, her sabah elma sirkeli su içmektir. Sabahları aç karna içmek üzere bir su bardağı ılık suya bir çay kaşığı elma sirkesi ve varsa yarım çay kaşığı organik bal ekleyip karıştırıp için. Elma sirkesi kabızlığa iyi gelir mi? Kabızlıktan kurtulmak isteyenler için elma sirkesi güvenilir bir çözümdür. Çünkü içeriğinde demir, B12, folik asit bulundurur ve bunlar, bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı olur. Elma sirkesi nasıl kilo verdirir? Kalıcı ve hızlı kilo vermede beslenme ve spor kadar kaliteli uykunun etkisi vardır. Çünkü, vücudumuz gece 23.00 ve 05.00 saatleri arasında uykudayken sindirim ve yağ yakımı yapar. Siz, uykudan birkaç saat önce bir su bardağı ılık suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırıp içtiğinize daha rahat uyursunuz ve bu sayede kilo verirsiniz. Elma sirkesiyle ayda 8 kilo verilir mi? En sevdiğimiz, denenmiş tariflerimizden biri olan elmalı sirkeli sarımsak kürü sayesinde ayda 8 kiloya kadar fazla kilolardan kurtulabilirsiniz! Fazla yeme isteğini, tatlı krizlerini kesen sarımsak kürü sayesinde hızlı ve kolay kilo vermenin yollarından birini kullanabilirsiniz. Elma sirkeli sarımsak kürü tarifi için tıklayınız! Elma sirkesi tatlı isteğini keser mi? Can sıkıntısından yemek yiyorsanız veya stresli anlarda canınız tatlı istiyorsa, elma sirkesi yardımcı olabilir. Açlık veya tatlı krizi geldiğinde hemen bir bardak ılık suya bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı bal karıştırıp için. Elma sirkesi nasıl kullanılır? Elma sirkesini anlattığımız şekilde suya ekleyerek tüketebileceğiniz gibi salata ve çorbalarınıza ilave edebilirsiniz. Sık sık sirke tüketmek, anti bakteriyel etkisiyle sizi hastalık ve mikroplardan koruyacaktır. Elma sirkesinin zararları nelerdir? Elma sirkesinin faydaları olduğu gibi dikkatli kullanılmadığında zararları olabilir. Asit oranı yüksek besin olan elma sirkesini, mutlaka su veya meyve suyuyla seyrelterek kullanmalısınız. Tek başına elma sirkesi içmek aşağıdaki zararlara sebep olabilir:
  • Mide yanmasına neden olabilir: İçindeki yüksek asit miktarı yüzünden elma sirkesi, midede yanmaya neden olabilir.
  • Yemek borusunu tahriş edebilir: Yine asidik özellikleri yüzünden elma sirkesi, yemek borusuna da zarar verebilir veya tahrişe neden olabilir.
  • İlaçlarla etkileşime girebilir: Şeker hastalığı yüksek tansiyon ve kolesterol gibi hastalıklara karşı verilen ilaçlarla etkileşime girme ihtimali vardır.
  • Dişlere zarar verebilir: Elma sirkesini doğrudan içmek, diş minesinde de aşınmaya neden olabilir.