SAMSUN

Yazar Coşkun Özbucak’ın Grev adlı öyküsü ödüllendirildi

Samsun Bafra Eğitim Sen Temsilciliği’nin “İhsan Yılmazşamlı Öykü Yarışması” sonucu kitaplaştırılan 15 öykü içinde Yazar Coşkun Özbucak’ın “Grev” adlı öyküsü de yer aldı.

Abone Ol

 Haber: Ümit İşbakan

Bafra Eğitim Sen Temsilciliğinde üç dönem başkanlık yapan Edebiyat Öğretmeni İhsan Yılmazşamlı adına yaptığı öykü yarışmasında ilk 15’e giren öyküler kitap haline getirildi.

 Öyküsü ve kitap hakkında değerlendirme yapan Yazar Coşkun Özbucak, “Eğit Sen ve Eğitim Sen’in Ordu’da ilk kurucuları içinde oldum. Bafra Eğitim Sen’in öykü yarışmasına severek katıldım. Öykü dosyamdan “Grev” adlı öykümü gönderdim. Değerlendirme sonucu öykümün sendikanın kitap haline getirdiği öyküler içinde yer aldığı için sevindim. Bu ödül, öykümün beğenildiğini gösteriyor ki, memnun oldum.” dedi. 

 “Grev” yaşanmışlıktan esinlenme

 Grev adlı öyküsünün içeriği hakkında da bilgi veren Özbucak, “Yazılarımı yaşanmışlıklardan kurgulayarak yazıyorum. “Grev” adlı öykümün kaynağı Çaybaşı ilçemizde greve çıkan belediye işçileri oldu. Üç kez grevi ziyarete gittim. İşçilerle iç içe oldum, dertleştik. Ayrıca Çaybaşı ilçesi İlküvez’de Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çöp tesisine karşı mücadele eden, kar kış demeden çadır nöbeti tutan köylüleri de birkaç kez ziyaret etmiştim. Çaybaşı ilçesinde köylülerin ve işçilerin mücadelesi örnek oldu. Kırsalda işçilerin grev çadırı kurmaları belki de ilk oldu. Bu çadırın hafızalara kazınacağına ve gelecekte de anımsanacağına inanıyorum. İşçilerle, Ordu Belediye İş yöneticileriyle görüştüm. Kendi gözlemlerimi de ekleyerek mücadeleyi kurguladım, “Grev” adıyla öyküleştirdim. Öykü, roman yaşamın kurgulanmış gerçeğidir zaten.” dedi.

 Teşekkür ediyorum

 Ödül için teşekkür eden Özbucak, “Ödüller, yazanı teşvik eder. Yoksa ödül alan “en iyi yazan benim” demez. Bu diğer yazarlara da saygısızlık demektir. Katılan öyküler içinde değerlendirme yapıldı. Bu nedenle ödülün önemli olduğunu biliyorum ancak yalnızca teşvik amacı vardır. Öykümü beğenip kitapta yer verdikleri için öykü yarışması jürisine ve Eğitim Sen Bafra Temsilciliğine teşekkür ediyorum.” dedi.