Bir çok kentte yaya yollarındaki "Pêşî Peya/Önce Yaya" ve "Hêdî/Yavaş" uyarı yazıları hedefte. Kayyımlar döneminde silinen yazılar, belediyelerin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimine geçmesi sonrası yeniden yazılmaya başlandı. 

Van'da, 16 yaşındaki bir çocuğun polis ve avukata danışarak Kürtçe yazıyı tahrip ederek, "Türkiye Türk'tür, Türk kalacak" yazısı yazması sonrası valilikler de hareket geçti. Diyarbakır, Mardin Dargeçit ve Batman'ın ardından Van'da da Kürtçe uyarı yazıları silindi. 

BAKANLIK TALİMATIYMIŞ

Yazıların İçişleri Bakanlığı talimatıyla silindiği ortaya çıktı. Van Valiliği tarafından büyükşehir belediyesi gönderilen yazıda, İçişleri Bakanlığı'nın 26 Temmuz'da valiliklere gönderdiği yazıya işaret edildi. Bakanlık yazısındaki Karayolları Genel Müdürlüğü yasaları hatırlatılarak, yazıların silinmesi istendi. 

Belediye, yazıların silinmeyeceği yönünde bildirimde bulundu. 

TÜRKÇE DE SİLİNDİ

Van Valiliği talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, bunun üzerine Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine karar verdi. Karayolları ekipleri, "Pêşî Peya" uyarı yazısının üzerine sarı boyayla kapattı. Ekipler, Kürtçenin yanı sıra yazının Türkçesinin üzerini de boyayla kapattı.