A Parti, Ankara’da düzenlenen törenle kuruluşunu ilan etti. “Ortak akıl ileri Türkiye” sloganıyla yola çıkan partinin genel başkanı Yavuz Ağıralioğlu, salondaki katılımcılar tarafından ‘Yavuz Başkan’, ‘Millete bir Yavuz gerek’ sloganlarıyla karşılandı.

Konuşmasının başlangıcında Türk milletinin zor zamanlardan geçtiğini ifade eden Ağıralioğlu, "Milletimiz zordadır, memleketin ufkunda ümitsizlik dolanmaktadır. Milletimiz zordadır, sınırlarımız zordadır, bölge zordadır, güvenliğimiz zordadır, ekmeğimiz zordadır üretenlerimiz zordadır; yoğun bir sığınmacı yükü altındayız neslimiz zordadır" diye konuştu.

Ülkenin çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını kaydeden Ağıralioğlu, "Bu memleketin ayağa kalkmak için her türlü imkanı var, ayağa kalkabilmek, güçlü yarınlar inşa edebilmek için her türlü imkanı var. Sadece siyasetin tabiatına uygun hale gelmesi lazım” dedi.

NEDEN A PARTİ: ADALET VE KALKINMA İSMİYLE FAKİRLİĞİ BULDUK

Ağıralioğlu, Türkiye siyasetindeki diğer partileri eleştirerek partisinin isminin hikayesini şöyle anlattı: "Bu uzun iktidar döneminde içi boşaltılmamış kavram olmadığına şahit oldum. İçi boşaltılmamış kelime, manası tüketilmemiş kavram kalmadı. Mukaddes pek çok kavramla bu gördüğünüz ve kalbinize yük ettiğiniz akıbeti bulduk biz. Adalet ve kalkınma ismiyle bulduk biz bu fakirliği. Cumhuriyet hakla buluşacaktı, ülke adaletle kalkınacaktı, memleket iyilikle doğrulacaktı. Gelecek gelecekle güçlü olacaktı, dertlerimiz derman bulacak, saadetle huzurla yeniden refaha kavuşulacaktı. Hepsine, herkese kıymetli bir başlangıç için yola çıkmış, alınteri dökmüş, oy vermiş, destek olmuş herkese teşekkürle söylüyorum. Güzel güzel konuşmalar yapıp, veciz veciz nutuklar atıp milletin bulduğu fakirliğin milletin kahrına sebep olacağından bahisle dedim ki; ismi mukaddes, işi ismine yakışmaz sonuçlar gördü milletimiz, yoruldu. Ben de 'Partimizin ismi A Parti olsun' dedim. Kelime, kavram yorgunu olmuş memlekette, mukaddes kavramların tüketildiği 22 yıllık dönemde bu kadar kavram yoğunluğunun olduğu bir ülkede biz de kendimizi yük etmeyelim milletimize. Alfabenin ilk harfinden başlayalım dedim, yeniden başlayalım dedim.”

'TERÖRÜN SADECE BAŞINI DEĞİL SEVENLERİNİ DE MECLİS'E SOKMAYACAĞIZ'

Ağıralioğlu, güncel gelişmelere de değindiği konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısına da değindi. Ağıralioğlu şöyle konuştu: “Meclisinde teröristlerin ağırlanacağının söylendiği bir devlet değil, teröristlerin hak ettiği muameleyi göreceği bir devlet. 40 yıldır evlatlarımızın canını, milletimizin canını terörle katleden bu alçak cinayet şebekesinin değil başını, sevenlerini bile Meclis'e sokmayacağız.”

“Hiç kimse evlatlarımızın katilini Meclis'e davet edemez” diyen Ağıralioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet aklı' diye bir şey konuşuluyor bu cinnetin içinde. Bu konuşulan lafların önüne arkasına 'devlet aklı' diye bir şey ekleniyor. Devlet aklı diyenler de duysun. Bir şey eğer Türk milletinin devletinin aklıysa şehidi üzemez, yetimi sahipsiz bırakamaz. Eğer bir irade 'devlet aklı' diye takdim ediliyorsa, Türk milletinin, devletinin aklı diye evlatlarımızın katili Meclis'e davet ediliyor da Meclis boşa düşürülüyorsa, Meclis boşa düşerken Türk devleti boşa düşürülüyorsa, sanki terörle mücadelede başarısız olmuşuz da, terörü bitirmeye kudretimiz yetmiyormuş da evlatlarımızın katilinden medet umuyormuşuz gibi bir acziyete kimse sözcülük edemez.”

'KÜRTLERİN KIRGINLIKLARINA ÇÖZÜM İÇİN ÖCALAN'DAN MEDET UMAN ALÇAKTIR'

Bahçeli'nin sözlerini ve bu sözlere cevaben CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'el yükseltiyorum' çıkışını hatırlatan Ağıralioğlu, “Sayın Devlet Bahçeli böyle söyleyince Cumhuriyet'i kuran parti de 'el yükseltiyorum' diye mevzuya dahil oldu. Onlar da duysunlar; devlet kuran irade, devlet kurmuş partinin genel başkanı da duysun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröristlerle müzakere edebilen, teröristlerden medet umabilen, kendi vatandaşına vereceği hakkı çocuklarının katili üzerinden konuşabilen bir devlet değildir. Öcalan deyince Kürt demek Kürt'e hakarettir. Kürtlerin haklarına, Kürtlerin dertlerine, kırgınlıklarına, yorgunluklarına, ihmal edilmişliklerine, haklı haksız beklentilerine cümle kurmak için Öcalan'dan medet uman alçaktır" diye konuştu.

'KİMSE ÖCALAN'I ÇÖZÜMÜN ADRESİ DİYE GÖSTEREMEZ'

'Hiç kimsenin Öcalan'ı çözümün adresi olarak gösteremeyeceğini' savunan Ağıralioğlu, “Biz kendi sorunlarımızı kendi muhataplarımızı bularak çözeriz” dedi.