Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.  

"İADE-İ ZİYARET BEKLİYORUZ"

Kılıç; İstanbul, Ankara ve İzmir'de AKP ile ittifak yapıp yapmayacakları sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan ile AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu görüşmeler sonrasında heyetlerimizin görüşmelerine karar verilmişti. AK Parti'den gelen davet üzerine arkadaşlarımız görüşmeye gitti. Ön görüşmeyi yaptılar. Bu hafta içinde olması kaydıyla AK Parti heyetinin Yeniden Refah Partisi'ne iade-i ziyarette bulunmasını bekliyoruz. Yeniden Refah Partisi gücünün farkındadır. Yaklaşmakta olan yerel seçim sürecinde hangi partinin ne önemde olduğunun da farkındadır. Biz siyasetin felsefesini de matematiğini de biliyoruz. Neyin neye yarayacağının elbette ki farkındayız."

"KÜÇÜK GÖRMEK ŞEKLİNDE TEZAHÜR EDERSE..."

Kılıç, üç büyükşehirde AKP ile ittifak kararlarını 'ciddiye' alınmadıkları takdirde gözden geçireceklerini belirtti. Kılıç şunları dile getirdi:

"Yeniden Refah Partisi için öncelik kendi adaylarını çıkarmak, kendi adayları ve bayrağıyla yarışmak ve oy oranını sandığa yansıtmaktır. Eğer bizimle iş birliği yapmak isteyen siyasi partiler eşit ve adil koşullarda, dengeli bir iş birliği teklifinde bulunacak olurlarsa, Yeniden Refah Partisi olarak iş birliğine hazır olduğumuzu; Ankara, İstanbul ve İzmir illeriyle sınırlı olmak kaydıyla ifade ettik. İş birliği teklifi Yeniden Refah Partisi'nin gücünü görmezden gelmek, önemsememek, eksik ya da küçük görmek şeklinde tezahür ederse en baştan açıkladığımız gibi kendi adaylarımızla tüm illerde yarışma kararlılığımızın da arkasındayız"