Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “internete erişim temel bir hak olduğunu” belirterek, Ankara genelinde meydan ve parklarda ücretsiz internet hizmetinin hayata geçirileceğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, daha önce 914 mahalleyi internet erişimine kavuşturmasının ardından, Ankara’nın meydanlarını da internetle buluşturuyor. Kentteki 35 meydanda toplam 2 milyon 362 bin metrekarelik alana yüksek hızlı ücretsiz Wi-Fi hizmeti verilecek. Yüksek hız sayesinde söz konusu alanlara yakın ev ve iş yerlerinden de ücretsiz internet bağlantısı sağlanabilecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımda, meydanların yanı sıra parklar ve mahallelere de bu hizmeti götüreceklerini söyledi. Başkan Yavaş, yıl sonuna kadar 10 milyon metrekarelik alana ücretsiz internet sağlanacağını duyurdu. https://twitter.com/mansuryavas06/status/1355429097594368000?s=20

İLK ETAPTA 35 MEYDANDA ÜCRETSİZ İNTERNET

“İnternete erişim hakkının temel bir insan hakkı olduğuna inanıyor; bu hakka sonsuz saygı duyuyoruz” diyen Mansur Yavaş, Ankara’nın meydanlarını pandemi sürecinin ardından yeniden sağlıklı günlerindeki dönüşüne hazırladıklarını söyledi.

PROJE ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR

Şubat ayı içinde etaplar halinde uygulamaya sokulacak olan proje, wifi.ankara.bel.tr adresi üzerinden takip edilebilecek. Aşamalı olarak internet verilecek meydan ve parklar arasında Kızılay, Güvenpark, Ulus Meydanı, Sıhhiye, Etimesgut Tren Garı, Beypazarı Atatürk Parkı ile Bala, Kalecik, Kazan, Nallıhan, Polatlı, Şereflikoçhisar kent meydanları gibi pek çok merkezi nokta bulunuyor.