Adana Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi, koronavinüs nedeniyle 6 kat artan çağrı sayısına yetişebilmek için yeniden yapılandırıldı. Başkan Zeydan Karalar, “Çağrıların yüzde 95’i sosyal yardım için. Lütfen gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımız arasın" çağrısında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi, 24 saat boyunca aralıksız hizmet vererek yurttaşlara sosyal yardımları ulaştırıyor. Başkan Zeydan Karalar, “Çağrıların yüzde 95’i sosyal yardım için. Lütfen gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımız arasın" çağrısında bulundu.

"ÇAĞRI SAYISI GÜNLÜK İKİ BİNDEN 13 BİNE ÇIKTI"

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alırken sosyal mesafe ve özelikle bulaşma riskini azaltacak şekilde çalışma ilkesi ile hareket eden Adana Büyükşehir Belediyesi, 153 Çağrı Merkezi aracılığıyla günde 13 bin telefon aramasına cevap veriyor. Koronovirüs salgını öncesi günde ortalama 2100 ile 2300 telefon çağırısı alan Adana Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi, şu anda 12 bin ile 13 bin arasında arasında çağrıya cevap veriyor, yurttaşların sorunlarını dinleyip, ihtiyaçlarını karşılıyor. İstek ve talepleri alıp, çözümü için ilgili birimlere ileten 58 personelle hizmet üreten 153 Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, işleyişin daha sağlıklı olması için bilgi aldı. Çağrı operatörü koltuğuna da oturan Başkan Zeydan Karalar, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

"SOSYAL YARDIMA GERÇEKTEN İHTİYACI OLANLAR ARASIN"

Sosyal yardıma gerçekten ihtiyacı olanların araması çağrısında bulunan Karalar, şu ifadeleri kullandı: "Burada herkes cansiperane çalışıyor. Biz göreve geldiğimiz ilk andan itibaren 153 Çağrı Merkezini daha verimli hale getirmiştik. Çabalarımız sonucu 153 ile ilgili şikayetler büyük oranda azalmıştı. Ancak koronavirüs nedeniyle çağrı merkezimizin iş yükü yaklaşık 6 kat arttı. Personel sayısını 25’ten 58’e çıkarttık. Daha önce günlük 2100-2300 arası çağrı alırken, koronavirüs sonrası çağrı sayısı yaklaşık 13 bin oldu. Operatörde bekleme sayısını 30’dan 60'a çıkardık. Doğal olarak bazı vatandaşlarımız ulaşamadıklarına dair şikayette bulunuyor. Beklemek zorunda kalan vatandaşlarımız lütfen kusura bakmasınlar. Olağanüstü günler yaşıyoruz ve arayan sayısı çok fazla. Israrla aramaya devam etsin vatandaşlarımız, mutlaka ulaşacaklardır. Şu anda gelen taleplerin, çağrıların yüzde 95’i sosyal yardımla ilgili. Gıda kolisi ve nakdi yardımla ilgili. İstiyoruzki verdiğimiz sosyal yardımlar gerçekten ihtiyacı olanlara gitsin. Yardım paketlerini, nakdi yardımı gerçekten durumu çok kötü olan insanlara ulaştırmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum: İhtiyacınız yoksa lütfen sosyal yardım talebinde bulunmayın. Aksi halde gerçekten ihtiyacı olan, yiyecek ekmeği bulunmayan insanlarımızın hakkını yemiş oluruz."

BİR KISIM PERSONEL ÇAĞRILARA EVDEN CEVAP VERİYOR

153 Çağrı Merkezi'nde görevli 58 operatörün 32'si asgari çalışma ve sosyal mesafe uygulaması nedeni ile evinden hizmet veriyor.