Adıyaman’ın köylerini ziyaret eden ve yurttaşların sorunlarının dinleyen CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, temel kamu yatırımlarının eksikliğine dikkat çekerek, “İktidar görevini yapmalı ve Binevler’deki yurttaşlarımızın yollarını bir an önce yaparak yurttaşlarımızın çektiği bu çileye ivedilikle son vermelidir” çağrısında bulundu.

Seçim bölgesi Adıyaman’da köy ziyaretlerini aralıksız sürdüren TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın Merkez ilçesine bağlı Ataköy, Kayaönü köyü ve Kayaönü köyü sınırlarında bulunan Afet Evlerinde yaşayan yurttaşların sorunlarını yerinde dinleyerek, köylülerle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“İKTİDAR KAMU KAYNAKLARINI ADALETLİ KULLANMALI”

Bölgenin Adıyaman’ın merkeziyle neredeyse iç içe bulunmasına rağmen temel kamu yatırımlarından dahi mahrum bırakıldığını ifade ederek hükümete yüklenen Milletvekili Tutdere, “Adıyaman’ın Merkez ilçesine 2 km uzaklıktaki köyler okul, sağlık ocağı, yol, çocuk oyun parkı gibi temel kamu yatırımlarından dahi mahrum durumdadırlar. İktidar kamu kaynaklarını adaletli ve yerinde kullanmalı, yurttaşlarımızı temel kamu yatırımlarıyla bir an önce buluşturmalıdır” dedi.

“YAZLARI TOZ TOPRAK, KIŞLARI İSE ÇAMUR ÇİLESİ”

Özellikle Binevler’in yollarının yıllardır asfaltlanmadığını, bundan dolayı da konut sakinlerinin yazları tozlu, kışları ise çamurlu bir hayat sürmek zorunda kaldığını ifade eden Milletvekili Tutdere, bu durumun bölgede yaşayan yurttaşlar için artık çekilmez bir hal aldığını belirtti. Yol yapma konusunda övünen iktidarı Adıyaman’da asfaltı dahi olmayan köylerini görmeye davet eden Tutdere, “Yol yapmakla övünen iktidarı Adıyaman’ın merkezine 2 km mesafedeki köyleri ziyaret etmeye, Binevler’de yolları olmadığı için yaz-kış demeden çile çeken yurttaşlarımı görmeye davet ediyorum. İktidar görevini yapmalı ve Binevler’deki yurttaşlarımızın yollarını bir an önce yaparak yurttaşlarımızın çektiği bu çileye ivedilikle son vermelidir” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK KÖY YATIRIMLARDAN MAHRUM BIRAKILMIŞ DURUMDA”

Abdurrahman Tutdere, “Konut sakinlerimize bir dokunduk bin ah işittik. Burası ne İdlib ne  Afganistan, burası Adıyaman’ın merkezine 2 km mesafedeki Kayaönü köyü sınırlarında bulunan Afetevleri. Sokaklar yazları toz, toprak kışları ise çamur içinde. Çocuklarımızın çocukluğunu yaşayabileceği bir çocuk parkı, gidebilecekleri bir okulları yok. Burada yaşayan çocuklarımız taşımalı eğitime mahkûm edilmiş durumda. Burada yaşayan yurttaşlarımızın sağlık sorunları için gidebileceği bir sağlık ocakları da ne yazık ki bulunmuyor. Şehrin yanı başındaki bu bölgede yaşayan, afet konutlarına yerleşen bütün hemşehrilerimiz afetten kaçıp buraya geldiler ancak burada da hizmet yokluğundan ve çaresizlikten kırılıyorlar. Binevler sakinleri yoksulluk, hayat pahalılığı ve ekonomik koşulların ağırlığı bir tarafa bir de yetersiz olan altyapı ve üstyapı nedeniyle çok ciddi mağduriyetler yaşıyorlar” ifadelerini kullanarak yaşanan sorunların önemini vurguladı. “Muhtarımızla birlikte burada yaşayan çocuklarımız ve vatandaşlarımız adına Adıyaman Valimize ve ilgili tüm kurumlara çağrıda bulunuyoruz” diyen Tutdere, şöyle devam etti: “Sayın valim, hemşehrilerimiz sizi Binevler’de misafir etmek istiyorlar. Buradan Adıyaman Valimiz başta olmak üzere AKP Milletvekilleri ve ilgili tüm kurumlara çağrıda bulunuyorum: Buradaki sorunların yerinde tespiti için hemşerilerimiz sizi Binevlere bekliyor. Gelin, burada hemşerilerimizi dinleyin, buradaki çileyi ve mağduriyetleri yerinde görün.”