Erzurum ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürü iken kendisi için 'VİP tuvalet' yaptırmakla gündeme gelen Yüksel Arslan'ın atandığı Diyarbakır’da bu tuvaletten yaptığı iddia edildi.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Haziran 2020’de Antalya Valiliği’nden Diyarbakır Valiliği'ne atanan Münir Karaloğlu'nun ardından Antalya İl Milli Eğitim Müdürü olan Yüksel Arslan da Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevlendirmesiyle kente atandı.
İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Yüksel Aslan'ın, Erzurum ve Antalya'da iken kendisine özel olarak yaptırdığı 'VİP tuvalet'lerden Diyarbakır’da da yaptırdığı iddia edildi.

ERZURUM’DA ŞİFRELİ TUVALET

MA'da yer alan habere göre 2015 yılında Erzurum İl Eğitim Müdürü görevini yürüten Arslan hakkında o dönem yerel gazetelerde makam odasına VİP tuvalet yaptırdığına ilişkin haberler çıktı. Bu haberlerde Arslan’ın makam odasına 10 metre uzaklıkta alaturka tuvalet yaptırdığı, taşlarının arkasına altın yaldızlı şeritler çektirdiği, ayrıca iki adet birinci sınıf abdest lavabosu yerleştirildiği ortaya çıktı. Yine tuvaletin kapısına, yurttaşların ve personelin girmemesi için de şifreyle açılan kilit sistemi konuldu. Tuvaletin yapımına ilişkin kendisine yöneltilen soruya cevap veren Arslan, tuvaletin gelen misafirler için yapıldığını ileri sürerek, "Çok önemli misafirlerimiz oluyor. Vali yardımcısı ya da yabancılar geliyor” yanıtını vermişti.

TUVALET GELENEĞİ ANTALYA’DA DA SÜRDÜ

Yaptırdığı VİP tuvalet nedeniyle eleştirilen Arslan, 2016 yılında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ne vekâleten atandı. Arslan, burada da kendisine VİP tuvalet yaptırmakla gündeme geldi.

İLK İCRAAT VİP TUVALET

Diyarbakır'a atanması ile birlikte yine buradaki makam odasına VİP tuvalet yaptırdığı ileri sürülen Arslan, ayrıca tuvaletin tüm fayanslarını değiştirip, asma kat yaptırdığı, eski tip alaturka tuvaleti, klozet (alafranga) tuvaletle değiştirdiği kaydedildi. Arslan'ın kendisi dışında hiçbir personelin bu tuvalete girmemesi yönünde talimat verdiği de belirtiliyor.