AKP ve MHP'nin hedef aldığı barolar ve tabip odaları yaşanan baskıya karşı mücadelelerine devam edeceklerini belirtiyor. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ve Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, hükümetin bu baskılarla gündemi değiştirmeye çalıştığını belirtti.

Leyla Serin Kınık'ın sunduğu dokuz8HABER Mersin Özel programın konukları Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ile Mersin Baro Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz oldu. AKP ve MHP'nin hedef gösterdiği TTB'ye ilişkin konuşan Antmen, "Hükümet bizi tehlikeli görüyor. Kendi açılarından haklılar çünkü biz onların söylediklerinin tersini söylüyoruz. Hükümet açısından tehlikeliyiz ama halk açısından tehlikeli değil. Halk sağlığı konusundan herhangi bir tehlikemiz yoktur. Doğru yoldayız" dedi.

"ÇÖZÜM ÜRETMEMİZİ İSTEMİYORLAR"

Halk sağlığı içi mücadele ettiklerini belirten Antmen, "Biz halkın sağlık hakkı için mücadele ediyoruz. Hükümetin tutarlı ve doğru bir mücadelesi yok. STK'ların görevi hükümeti eleştirmektir. Bizi düşman olarak görüyorlar. Bizim çözüm üretmemizi istemiyorlar. Sağlığın ticarileşmesi için uğraşıyorlar. Biz karşı çıkınca da "vatan haini", "korona kadar tehlikeli" olarak anılıyoruz" diye konuştu. https://www.youtube.com/watch?v=XAOy8sAxfaI

"KELİME OYUNLARI İLE BU SÜRECİ GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Eylül-Ekim ayları ile birlikte hastanelere başvuranlarda ciddi bir düşüşün olduğunu belirten Antmen, "Hastanelere gitmelerde çok ciddi bir düşüş oldu. İnsanlar virüse yakalanmamak için hastanelere gitmiyor. Bu da insanların başka hastalardan hayatlarını kaybetmesine sebep oluyor. Kelime oyunları ile bu süreci götürmeye çalıştılar. Salgın yönetiminden çok bir algı yönetimi ile bu süreci götürmeye çalıştılar. Bu halkın yararına değildi" diye ifade etti.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYOR"

Sağlık çalışanlarının ciddi anlamda tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Antmen, "Sağlık çalışanları bir tükenmişlik yaşıyor. Çok yoğun çalışıyor. Pandemi yükümüzü daha da artırdı. Bir yandan da "Sizin hakkınız ödenmez" diyor hükümet ama ödemiyor" dedi.

"HÜKÜMET GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Mersin Baro Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz ise hükümetin çoklu baro sistemi ile baroların özgür yapısını yok etmek istediğini belirtti. Hukukun ayaklar altına alındığını belirten Yeşilboğaz, "Hükümet gündemi değiştirmeye çalışıyor. İnsanlar açlık sınırında yaşıyorlar. Sorunları aşamadıkları için bu şekilde gündem değiştirmeye çalışıyorlar" dedi.

"YAPTIKLARININ ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLACAK"

Hükümetin kendilerine muhalif olan sivil toplum örgütlerini hedef aldığını belirten Yeşilboğaz, "Bizden başladılar, sonra TTB ile ve TMMOB ile devam ettiler. Bunlar çok ciddi sonuçları olacak uygulamalar."

"BARO SEÇİMLERİNİN İPTAL EDİLMESİ TAM BİR HUKUK GARABETİDİR"

"Biz 'bu sene adli tatil yapmayalım ve atamaları durduralım, hep birlikte çalışalım' dedik. Ama bu taleplerimiz reddedildi. Vatandaşlar bizleri suçluyor sanki bizden kaynaklı bu sistem durdu. Baro seçimlerinin iptal edilmesi tam bir hukuk garabetidir. Bu hukuk garabetini bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Siz kafanıza göre seçimleri iptal edemezsiniz. Yüksek yargı kendini inkar ediyor."