Bir yıllık ücretlerini iki yıldır alamayan Kayı İnşaat işçileri,  bir araya gelerek İstanbul Beşiktaş’taki Yapı Kredi Plaza önünde eylem yaptı.

Kayı İnşaat’ın, Cezayir’deki Bechar Askeri Hastanesi, Cite Financiere, Oran Askeri Konaklama ve Ouargla Askeri Hastane şantiyelerinde çalışan 250'ye yakın işçi bir yıllık maaşlarının iki yıldır ödenmemesi nedeniyle patronları Coşkun Yılmaz’ın ofisinin bulunduğu Yapı Kredi Plaza önünde toplanarak eylem yaptı. İşçilerin eylemine Adana, Elazığ, Diyarbakır, Kayseri ve Hatay gibi şehirlerden gelen mağdur inşaat işçileri  katıldı.

"HER DEFASINDA ÖDEYECEĞİZ DİYORLAR"

2019’dan bu yana defalarca şirketin sahibi Coşkun Yılmaz’a ulaştıklarını ancak her seferinde ‘Ödeyeceğiz’ yanıtıyla oyalandıklarını belirten işçiler eylemde şu açıklamayı yaptı: "Kayı İnşaat’ın yurt dışındaki şantiyelerinde ve ofislerinde çalışan 250’ye yakın işçinin bir yıldan fazla süredir maaşları ödenmedi. 2019’dan bu yana işçiler defalarca Kayı İnşaat patronu Coşkun Yılmaz’a ulaştı. Alacaklarını istedi. Ancak Coşkun Yılmaz, 2 yıla yakın süredir 'Ödeyeceğim' diyerek işçileri sadece oyalıyor. "İşçiler 28 Aralık 2019’da maaşlarını alamadıkları için Cezayir’de grev yaptı. Arabuluculuk sözleşmeleri imzalandı. Hakedişlerin 2020 Mart ayında ödeneceği taahhüt edildi. Ancak sözler tutulmadı. Anlaşmalar çöpe atıldı. İşçiler dava açtı. Yüzlerce kez patronla görüştü. Coşkun Yılmaz “En yakın zamanda ödeyeceğim” diyerek işçileri sürekli oyaladı. "Kayı İnşaat koca şantiyeler üzerinden milyonlar kazandı. Sermayesine sermaye kattı. Öyle ki Kayı İnşaat 2007'den bu yana her sene en büyük 250 uluslararası müteahhit listesine giriyor. Bununla övünüyor. Ancak sıra işçilerin alacaklarını ödemeye gelince para yok. "Bununla birlikte Kayı Holding sadece inşaat alanında değil birçok iş kolunda büyüdükçe büyüdü. Enerji ve medikal alanlarında şirketleri var ama işçilerin alacaklarını ödemeye gelince para yok. "Yazın sıcağında, kışın soğuğunda şantiyelerde, ofislerde işçiler çalıştı. Ailelerinden, sevdiklerinden aylarca ayrı kaldı. İşe geç başlama lüksleri olmadı. Önlerine ne yemek konduysa onu yediler. Nereyi yatak diye gösterdilerse orada yattılar. Yani kimse Kayı İnşaat patronlarından sadaka istemiyor. Tüm çalışanlar hakedişlerini istiyor.”

“PARAMIZI ALANA KADAR EYLEMLERİMİZ SÜRECEK”

İnşaat Sen Koordinasyonu temsilcisi Can Ersoy, firma yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek. Perşembe günü için Coşkun Yılmaz ile görüşme talebinde bulunduklarını bu talebin kabul görene kadar da eylemlerinin devam edeceğini söyledi.