İzmir Kent Konseyi, referandom.com platformu aracılığıyla yurttaşların İzmir Kent Konseyi’ne ve siyasilere sesini doğrudan duyurmasını kolaylaştırıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki tüm teklifler yakından izlenebiliyor, yurttaşlar kendi önerilerini sunabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen önergeleri takip etmek, sonuçlarına erişmek ve görüşülen konular hakkında görüş bildirmek artık çok kolay. İzmir Kent Konseyi ile Referandom projesi işbirliği ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen önergeler kısa özetler haline getiriliyor. Platformun izmir.referandom.com adresi üzerinden teklifler oylanabiliyor, katılma/katılmama gerekçeleri belirtilebiliyor ve önergelerin sonuçları ile ilgili bilgilere erişilebiliyor. “Seni temsil etmesi için görevlendirdiğin belediye meclis üyelerinin aldığı kararlar günlük hayatını etkiliyor. Saatler süren meclis oturumlarını takip etmek fazlasıyla zor. Platformumuz aracılığı ile oylanan teklifleri kolayca takip et” sözleriyle tanıtılan projede, teklifler “tıpkı meclisteymiş gibi” oylanabiliyor. Ayrıca isteyenler kendi çözüm önerlerini de sunabiliyor.

TBMM ve DİĞER BELEDİYELERE ERİŞİM MÜMKÜN

Referandom projesi, TBMM ve büyükşehir belediye meclislerinde görüşülen önerge ve kanun tekliflerini sadeleştirerek herkesin erişimine açıyor. Türkiye'de demokrasiyi daha şeffaf ve katılımcı hale getirmek için yola çıkmış bir sosyal girişim olan proje kapsamında, Türkiye'de siyasi gündemi belirleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisleri'nde oylanan önerge ve kanun tekliflerini terminolojiden arındırılmış, kısaltılmış ve kolay okunabilir hale getiriliyor. Siyasi gündemin takip edilmesini kolaylaştıran platform, yurttaşların teklifleri oylayıp gerekçelerini belirtmelerine de imkan tanıyor. Platform üzerinden oylamaya katılmanın ve fikir beyan etmenin yanı sıra yeni teklifler oluşturmak da mümkün olabiliyor.

REFERANDOM NASIL ÇALIŞIYOR?

Platformda yer verilen tüm teklif ve içerikler resmi kaynaklardan derleniyor ve şeffaflık içinde kullanıcılara ulaştırılıyor. Meclis Genel Kurulu'ndan yapılan canlı yayınlar takip ediliyor, tutanaklar olduğu gibi aktarılıyor, ayrıca kullanıcıların kolayca okuyabileceği özetler yapılıyor. Referandom'da spekülasyonlara ve dayanağı olmayan iddialara yer verilmiyor.