#dokuz8’de bugün başlayan dokuz8GündemYerel programı, Türkiye'nin dört bir yanından yerel medya temsilcilerini bir araya getirdi. Program sunucusu Bekir Güneş’in sorularını yanıtlayan yerel gazeteciler, pandemi başta olmak üzere kent gündemlerini aktardı.

Bugün başlayan program, her çarşamba saat 14.00’de dokuz8’in sosyal medya hesapları aracılığıyla izleyicilere ulaştırılacak. İlk programda Mersin, Rize, Diyarbakır, Samsun, Aydın, Kars, Kayseri, Bursa, Antalya ve Van’dan gazeteciler yer aldı.

Mersin'den bağlanan gazeteci ve eğitimci Leyla Serin Kırık, kentte hastane doluluk oranlarının yüksekliğine dikkat çekti, “Normal hastalara bile yer yok” dedi. Diyarbakır'dan gazeteci Ali Koçer de bölgede pandemi kaynaklı çok büyük bir kriz olduğunu aktardı. Van'dan bağlanan gazeteci Arif Aslan ise aşı sorununa dikkat çekerek, aile sağlığı merkezlerine giden pek çok kişinin aşı olmadan geri dönmek zorunda kaldığını anlattı. Kars'tan bağlanan gazeteci Yasemin Akpınar, önceki dönemlerde olumlu bir tablo çizen kentin son günlerde sıkıntılar yaşadığını belirtti. Akpınar, pandemiden önce Doğu Ekspresi’ne yönelik yatırım yapıldığını; fakat pandemi ile birlikte büyük bir işsizlik oluştuğunu sözlerine ekledi.

KARADENİZ’DE DURUM

Samsun ve Rize'den bağlanan deneyimli gazeteciler, salgının merkezi haline gelen bölgede yaşananları aktardı. Rize’den bağlanan gazeteci Gençağa Karafazlı, kent dışından gelenlerin pandemi koşullarında nasıl barınacağının tartışıldığını söyledi. Karafazlı, çay üreticilerinin yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. Samsun'dan bağlanan Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ise, kentin önemli gündem başlıkları arasında yer alan “kadına şiddet” konusuna değindi. Yazıcı, kentte pandemiye karşı huzur polisi uygulamasına başlandığını söyledi.

KENTLERDE VAKALAR ARTIYOR

Aydın'dan bağlanan ve Manisa ve Aydın hakkında bilgi veren gazeteci Ayşe Yılmaz, işçi kenti Manisa’da vakaların giderek arttığını, esnaf ve öğrenci kenti Aydın’da ise büyük sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Ayşe Yılmaz, CHP örgütlerine asılan “128 milyar dolar nerede ?” pankartlarının indirilmesiyle ilgili gelişmeleri de aktardı.

Bursa'dan bağlanan yurttaş habercisi Cevriye Coşkun Kayış, kentte vakaların son 9 haftada 12 kat arttığı bilgisini verdi. Antalya Gazete Grafiti’den Ali Taş ise CHP il başkanının görevden alınmasıyla ilgili tartışmalara değindi. Kararın Antalya için sürpriz olmadığını belirten Taş, Rusya’dan gelen “Türkiye'ye uçuş kısıtlaması” haberinin endişe yarattığını söyledi. Ali Taş, 500 bin rezervasyonun iptal olduğunu vurguladı. Kayseri'den bağlanan gazeteci Selma Kara da, AKP’nin belediyelerine genelge göndererek, “Yardım yapın fakat medyadan uzak durun” dediği bilgisini paylaştı.

YERELİN NABZI DOKUZ8’DE ATIYOR

Yerel medya temsilcileri tarafından Diyarbakır, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerine yönelik özel programlar hazırlayan dokuz8, yeni programıyla tüm kentlerin nabzını tutacak. Her çarşamba 14.00’de Bekir Güneş’in sunumuyla canlı olarak yayınlanacak dokuz8GündemYerel programı, sesi duyulmayanların sesini duyurmaya, yerel gazetecilerin adresi olmaya devam edecek.