Kocaeli'nin Gebze ilçesinde icra memurlarıyla birlikte haciz işlemi için gittiği evde ev sahibi tarafından silahla vurulan Avukat Ersin Arslan yaşamını yitirdi.

Olay, Gebze ilçesinin Sultan Orhan Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ersin Arslan (26), icra kararını gerçekleştirmek için icra memurları ile birlikte Y.Y. isimli şahsın evine gitti. Evine gelen Arslan ve memurlar ile tartışan Y.Y., silahına sarılarak Arslan’a ateş etti. Arslan yaralanarak yere düşerken, olayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerince saldırgan gözaltına alınırken, yaralı avukat Arslan ise ambulansla Gebze’de bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Karın bölgesinden almış olduğu kurşunla yaralanan Arslan, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis ekipleri, ev sahibi Y.Y.’yi gözaltına alırken, cinayet silahına da el kondu.

ADALET BAKANI GÜL SALDIRIYI KINADI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde avukat Ersin Arslan'ın, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili, sosyal medya hesabından yapmış olduğı paylaşımla "Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum" dedi. https://twitter.com/abdulhamitgul/status/1371797482544508931