Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yazın gelmesi ile birlikte tatil yapmak isteyenlere uyarı yaptı. Özyiğit, Yenişehir'de 'halk kart' uygulamasını da başlattıklarını söyledi. Belediyecilik Hizmetlerine Online devam ettiklerini Belirtti.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit #dokuz8GÜNDEM Özel Mersin’de Leyla Serin Kırık’ın sorularını yanıtladı. Özyiğit, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘normalleşme’ sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Havaların ısınması ile birlikte Mersin ve Akdeniz’e tatil yapmak isteyenlere uyarılarda bulunan Özyiğit, rehavet oluşması durumunda salgının daha da büyüyeceğini söyledi. Özyiği konuşmasının devamında şunları söyledi: Türkiye’de İlk vaka 11 Mart’ta tespit edildi, biz Mersin’de ve Yenişehir’de 7 Mart’ta dezenfeksiyon işlemlerine başlamıştık. Mersin’de 250-300 vaka tespitiyle birlikte 8 kayıp oldu. Yenişehir’de şu anda vaka yok. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1260582877365964802 Yenişehir’de 3 araç dezenfekte ettik. 65 bin metrekare resmi kurumları dezenfekte ettik. 10 bin maske ve kolonya dağttık. 8688 siteyi dezenfekte ettik. Binden fazla iş yerini yine dezenfekte ettik. Yenişehir’de 3803 araç, 8688 site dezenfekte edildi. Dezenfeksiyon işlemi yapılan toplam alan 175 bin metrekare olup, 65bin metrekaresi resmi kurumlardır. Parklar, bahçeler çok sayıda açık alan da sürekli dezenfekte edildi.

“SOSYAL MESAFE KONUSUNDA ÖNEMLİ ÇALIŞAMALAR YAPTIK”

Sosyal mesafenin korunması noktasında en yoğun olan sokakta zabıta ve polislerle birlikte hizmet vererek uyarılarda bulunduk. Özellikle, ATM’lerin bulunduğu yerlere bekleme noktaları koyduk. En büyük mutluluğumuz Yenişehir’de şuanda hiçbir koronavirüs vakasının olmaması. İnsanlarımız evden kalmaktan dolayı çok demorilize olmuş durumda. Şu anda 20 bin civarında gıda talebi gelmiş durumda var. Gıda kolilerimizi de kendi personelimiz tarafından oluşturuyoruz, bu konuda spor ve sanat alanında çalışan personelimiz paketleme alanına sevkettik.

HALK KART İLE DURUMU İYİ OLMAYANLARA PARA VERİLECEK

Vatandaşımıza 400 adet Yenişehir Halk Kartı vatandaşımıza vereceğiz. Tüm işlemleri tamamlandı direk para yükleyip vatandaşlarımıza dağıtacağız. Mevzuata göre bütçenin yüzde 1’ini dağıtacağız oranında miktarı ihtiyaç sahiplerine dağıtabiliyoruz. Bu kartla bizim belirlediğimiz esnaflardan alışveriş yapılabilecek. Yenişehir’de esnaflık yapan ve vergi yapan veren esnaflardan alış veriş yapılmasını sağlayarak kendi esnafımızın faydalanmasını sağlayacağız. Kart sahibi vatandaşlarımız için esnaflarımızın da Bu kişiler de yüzde 4’lük bir indirimi olacak yapacak vatandaşlarımıza. Yenişehir Halk Kart Bu kart ile vatandaşlarımız esnafa gidip ihtiyaçlarını giderebilecek. Salgınla birlikte belediye gelirleri çok düştü. İller Bankası’ndan gelen para yarı yarıya düştü. Vatandaşlarımızdan ricamız, ekonomileri el veriyorsa yaklaşan emlak vergisi gibi ödemelerini geciktirmeden yapmalarıdır. borçlarını ödesinler.

YAZ REHAVETİ İÇİN UYARI

Yaz sezonu ile birlikte çevre illerden gelebilecek insanların virüsü getirmesi gibi çok büyük bir risk var. O nedenle, her zamankinden daha çok dikkat etmek lazım.

HİZMETLERE ONLİNE DEVAM

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeleri işbirliği içinde, 0-3 yaş eğitimi konusunda yaptığımız çalışmanın 24 kişilik 2. grubu eğitimlerine online olarak devam ediyor. Ayrıca, çocuklarımız için yürüttüğümüz çeşitli çalışmalarımız yine Yenişehir TV üzerinden sürdürülüyor. Teknik açıdan mümkün olan tüm çalışmalarımızı aralık vermeden sürdürüyoruz. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1260574375406960643?s=20