Milas Belediyesi’ne ait ve ilçe için önemli yere sahip olan Labranda marka su fabrikası, yeni teknolojik ekipmanla yenilenerek yeniden üretime başladı.

Muğla’da Milas Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı ve Milas için önemli bir yere sahip olan Labranda Su’nun yeni ambalajlarının ve teknik ekipmanlarının tanıtımını gerçekleştirildi. Tanıtıma Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Labranda İşletme ve İştirakler Müdürü Aşkım Salkım Yalçınkaya ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

“ÜRETİM 6 KAT ARTTI”

Geçtiğimiz günlerde boru hatlarının yenilenmesi, su üretim makinesi kurulumu, combatik sistem pet şişirme, kompresör gibi birçok ekipmanın yenilenmesi doğrultusunda 20 milyonluk dev bir yatırım yapılmıştı. İhaleyi kazanan EKTAM Makine Sanayi firmasının yükümlülüklerini kısa sürede yerine getirmesinin ardından fabrika, üretime başladı. Daha önceki yıllarda sadece 0,5 litre, 1,5 litre, 5 litre ve 19 litrelik damacana su üreten fabrika, yapılan teknolojik yatırım ile 0,33 litre ve 1 litrelik yeni şişelerin yanında, bardak su da üretebiliyor. Labranda Su Fabrikası’nda yeni makinaları basına tanıtan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, üretim hacminin bu teknolojiyle birlikte, deneme üretimlerinde bile 6 kat arttığını vurguladı ve deneme çalışmalarının tamamlanmasının ardından daha fazla verim alınacağını aktardı.

“MİLAS HALKININ HAK ETTİĞİ BİR YATIRIM”

Labranda Su Üretim Fabrikası’nda yapılan gezinin ardından açıklamada bulunan Muhammet Tokat, Labranda’nın çok önemli bir marka olduğunu belirterek, yapılan yatırımla hem üretim hacminin hem de ürün çeşitliliğinin arttığını aktardı. Başkan Tokat, “Değerli basın mensuplarına Labranda Şişeleme Fabrikası’nda yaptığımız çalışmaların bilgilendirmesini yapıyor olmanın mutluluğu yaşıyorum. Burada dev bir yatırım gerçekleştirdik. Labranda, kentimiz için önemli bir marka, bu markanın hak ettiği yatırımı ve teknolojiyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz“ diye konuştu. CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise, yatırımın Milas halkına faydalı olacağını belirterek, “Milas Belediyesi halkımızın hak ettiği bir yatırımı gerçekleştirdi. Belediyemizi bu dev yatırımdan ötürü kutluyor ve Milas halkına hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.