Saadet Partisi Urfa İl Örgütü, “Adalet” arayışını sürdüren Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın "Adalet" talebiyle başlattığı nöbet eylemi 107’nci gününde devam ediyor. Adliye binasının bahçesinde dün rahatsızlanan Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı bugün nöbete gelemedi. Ferit Şenyaşar ve kız kardeşi Perihan Şenyaşar adliye binası önünde nöbet eylemlerini sürdürdü.
Ailenin adliye bariyerleri önüne “Adalet” yazılı dövizler, tahrip edilen ambulansın fotoğrafları ve saldırı günü sağlık çalışanının olay anı izlenimine dair bir paylaşımının asılı olduğu şövalye "Gösteri ve yürüyüş kanununa" aykırı olduğu gerekçesiyle polisler tarafından kaldırılması istendi. Polise tepki gösteren aile, daha sonra şövalyede bulunan fotoğrafları çıkarıp, şövalyeyi kaldırdı.
TAHTA SUÇ SAYILDI
Yaşananlara ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, "Bir doktor hastanede ailemizin nasıl linç edildiğini açık bir şekilde ortaya koydu. Ama orada yaşananlara ilişkin bir tutuklu bile yok. Savcılar bu katliamı aydınlatmıyor. Doktorun paylaşımını bu tahta üzerine astık. Bu suç unsuru olarak görüldü. Bu tahta devlet nezdinde suç teşkil ediyor. Ama hastanede katliam yapanlara cezasızlık politikası uygulanıyor.  Adaleti getirmeden evimize gitmeyeceğiz" dedi.
SP’DEN ZİYARET
Öte yandan gün içinde Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Niyazi Yılmaz ve beraberindeki parti yöneticileri, Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Şenyaşar, SP yöneticilerine yaşananlar hakkında aktarımlarda bulundu.