Mersin’de bulunan evine sabah saatlerinde yapılan baskınla gözaltına alınan Osman Şiban, fiziki ve psikolojik olarak ifade veremeyecek durumda olduğu için serbest bırakıldı.

Van’ın Çatak ilçesinde geçtiğimiz yıl 11 Eylül 2020’de operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Servet Turgut ile birlikte helikopterden atılan Osman Şiban, sabah saatlerinde Mersin’de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında bu sabah polis Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde ikamet eden Osman Şiban’ın evine baskın düzenledi. Baskın sonrası Şiban gözaltına alınarak, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Toros Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

İFADE VERECEK DURUMDA DEĞİL

Burada yapılan tetkikler sonrası alınan sağlık raporu doğrultusunda Şiban serbest bırakıldı. Avukat Baran Bilici, yapmış olduğu açıklamada Şiban’ın örgüte yardım ve yataklık’ suçlaması ile gözaltına alındığı bilgisini verdi. Hastaneden alınan sağlık raporu doğrultusunda Şiban, fiziki ve psikolojik olarak ifade veremeyecek durumda olduğu için serbest bırakıldı. Şiban, yeniden ambulans eşliğinde evine gönderildi.