Yeşil Sol Parti kongresi başladı: Parti ismi, tüzük ve eş genel başkanlar değişecek

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 4. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştiriyor.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okunma Süresi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 4’üncü Büyük Kongresi'ni Ankara'da bulunan Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor. “Özgürlük İçin Yeniden / Ji bo Azadiyê” sloganıyla yapılan kongreye, Binlerce kişi katıldı. Salonda yeterli yer olmadığı için binlerce kişi, salonun dışarısında kaldı. Binler, salon önünde kurulan dev ekrandan kongreyi takip ediyor. 

KÜRT SORUNU VE TECRİT

Partililer, salonu Yeşil Sol Parti bayrakları ve kongre sloganın olduğu pankartlarla süsledi. Kongre salonuna, “Kürt sorununa demokratik çözüm”, “Tecride hayır barış hemen şimdi”, “Demokratik Anayasa” ve “İklimi değil sistemi değiştir” sloganlarının yazılı olduğu pankartlar asıldı. 

Delegeler, kısa bir süre içerisinde salondaki yerlerini aldı. Öğlen saatlerinde yapılacak seçimlerde yaklaşık 800 delege oy kullanacak. Parti Meclisi (PM) üye listeleri ve Eş Genel Başkanlar seçilecek. PM, asil 80, yedek 35, fahri 10 olmak üzere 125 kişiden oluşacak. Kongrede, ayrıca Merkezi Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu üyeleri de belirlenecek.

İTTİFAK RUHU KONGREDE

Birçok siyasi parti temsilcisi de kongreye katıldı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkızak, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Sözcüleri Canan Yüce ve Cavit Uğur, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) eski Milletvekili Barış Atay, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Juliana Gözen, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan bu isimlerden bazıları oldu. SOL Parti adına İlknur Beşer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik ve Deva Partisi yetkilileri de kongreye katıldı. 

TÜZÜK VE EŞ GENEL BAŞKANLAR DEĞİŞECEK

Kongrede, bugün partinin yeni ismi, tüzük ve yeni eş genel başkanlar belirlenecek. Kongrede seçimlerin ardından Kürt sorunda gelinen durum ve çözüm yollarının ele alınması bekleniyor.

AKP VE MHP DAVET EDİLMEDİ

Kongreye AKP ve MHP dışındaki tüm siyasi partiler davet edildi.

Yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan kongreye yurt dışından da sol ve sosyalist partilerin temsilcileri davet edildi.

Yorumlar