İSTANBUL

Yıldız Sarayı Ziyaret Saatleri! Kaça Kadar Açık? Giriş Ücretsiz Mi?

Osmanlı İmparatorluğu'na ait en merak edilen yapılardan biri olan Yıldız Sarayı her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Yıldız Sarayı ziyaret saatleri dahil olmak üzere tüm bilgileri derledik!

Abone Ol

Osmanlı İmparatorluğunun en ihtişamlı yapılarından biri olan Yıldız Sarayını ziyaret etmek isteyenler Yıldız Sarayı ziyarete açık mı diye merak ediyor. 

Yapıldığı dönemlerden günümüze kadar ulaşabilen yapılar her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Yıldız Sarayı da bunlardan biri ve tarihi yakından görmek isteyenlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden biri oluyor. 

Yıldız Sarayı ziyaret saatleri de sarayı ziyaret etmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Buna göre, Yıldız Sarayı ile ilgili detayları paylaştık…

Yıldız Sarayı Ziyaret Saatleri

18. yüzyıl eseri olarak günümüze ulaşan Yıldız Sarayı, Osmanlı Dönemine şahitlik etmiştir. Osmanlı İmparatorluğunda önemli bir yere sahip olan Yıldız Sarayı, bugün ziyarete açılarak tarih meraklılarını ağırlıyor. Burayı gezip görmek isteyenler ise Yıldız Sarayı açık mı diye merak ediyor. 

Yıldız Sarayı ziyaret saatleri aşağıdaki gibidir:

  • Yıldız Sarayı ziyaret saatleri sabah 09.00 ile akşam 17.00 arasındadır. Ancak, bu saatler dönemsel olarak veya özel etkinlikler nedeniyle değişebilir. Ayrıca Yıldız Sarayı Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. 

Yıldız Sarayı geziliyor mu ziyaret ediliyor mu gibi soruları yanıtladıktan sonra bu tarihi yapı hakkındaki diğer merak edilenlere değinelim.

Yıldız Sarayı Ne Zaman Yapıldı?

Yıldız Sarayı uzun yıllar boyunca ayakta duruyor ve saltanat kaldırılana kadar da hem idari hem de sosyal hayatın en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Fakat, tam olarak Osmanlı Dönemine şahitlik etmiş Yıldız Sarayı kimin zamanında yapıldığı da merak ediliyor.

Yıldız Sarayı’nın temelleri, 18. yüzyılın sonunda III. Selim döneminde atılmıştır. Sultan III. Selim’in annesi Mihrişah Sultan için yaptırılan bir köşk olarak inşa edilen binaya, zamanla eklemeler yapılarak bir saray haline getirilmiştir. Ancak, sarayın bugünkü haline ulaşması ve Osmanlı Devleti’nin yönetim merkezi haline gelmesi II. Abdülhamid döneminde gerçekleşmiştir.

Özellikle II. Abdülhamid döneminde Yıldız Sarayı, Osmanlı padişahlarının ikametgahı olarak kullanılmıştır. II. Abdülhamid, uzun yıllarını bu sarayda geçirmiş ve burada önemli devlet işlerini yürütmüştür.

II. Abdülhamid, 1876 yılında tahta geçtikten sonra Dolmabahçe Sarayı’ndaki yönetimi Yıldız Sarayı’na geçiş yapmıştır. Yıldız Sarayı, II. Abdülhamid döneminde sadece bir saray değil, aynı zamanda bir kültür merkezi haline gelmiştir. Saray içinde tiyatro, müze, kütüphane gibi birçok yapı vardır.

Ayrıca, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinin en önemli saraylarından biri olan Yıldız Sarayı içerisinde, Büyük Mabeyn, Şale Köşkü, Malta Köşkü, Çadır Köşkü, Yıldız Tiyatro ve Opera Evi, Yıldız Saray Müzesi ve İmparatorluk Porselen Üretimevi isimli alanlar da bulunmaktaydı.

Yıldız Sarayında Kimler Yaşadı?

İlk kez III. Selim’in annesi Mihrişah Sultan’ın yaşadığı Yıldız Sarayı, II. Abdülhamid tarafından 33 yıl merkez olarak kullanıldıktan sonra Sultan Vahdeddin tarafından da ikamet edilmiş fakat daha sonra saltanatın kaldırılmasıyla kapatılmıştır. 

Yıldız Sarayı Nerede? Nasıl Gidilir?

Yıldız Sarayını ziyaret etmek isteyenlerin sayısı günden güne artıyor ve herkes Yıldız Sarayına nasıl gidilir merak ediyor. Bu sebeple sizler için, Yıldız Sarayı konumunu ve yol tarifini paylaştık.

Yıldız Sarayı, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda, Beşiktaş ilçesinde yer alır. Beşiktaş, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen, canlı ve hareketli bir ilçedir. Sarayın bulunduğu nokta, Boğaz’a hakim bir tepede yer alır.

Yıldız Sarayı’na ulaşım oldukça kolaydır. Hem toplu taşıma araçları hem de özel araçlarla saraya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Beşiktaş’a giden birçok otobüs hattı bulunmaktadır. Beşiktaş’a vardıktan sonra kısa bir yürüme mesafesi ile saraya ulaşılır. Bunun dışında, Beşiktaşa’a ulaşmak için vapur seferleri de düzenlenmektedir.

Yıldız Sarayı Hangi Semtte?

Osmanlı Dönemi eseri olan Yıldız Sarayı İstanbul’un Beşiktaş semtinde bulunmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Yıldız Sarayı ziyaret saatleri ile ilgili diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:

Yıldız Sarayı Kaça Kadar Açık?

18. yüzyıl eseri olan Yıldız Sarayı, günümüzde müze olarak ziyarete açıktır. Sabah saat 09.00’da açılan Yıldız Sarayı müzesi saat 17.00’a kadar açıktır. 

Yıldız Sarayı Hangi Günler Açık?

Yıldız Sarayı Pazartesi günleri hariç, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere 4 gün boyunca ziyaretçiye açıktır. Yıldız Sarayı, yalnızca dini bayramların ilk günü ve yılbaşında kapalıdır.

Yıldız Sarayı Ücretsiz Mi?

2024 yılı Ağustos ayından beri Yıldız Sarayı ücretsiz olarak ziyarete açılmıştır.