Yazar ve gazeteciliği ile bilinen Yılmaz Özdil yazdıklarından ötürü merak edilen ve araştırılan bir kişiliktir. Yılmaz Özdil kimdir sorusu da sıkça sorulan sorulardandır. Yılmaz Özdil hakkında merak edilen konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Yilmaz Ozdil Kimdir 3

Yılmaz Özdil Kimdir?

Bugüne kadar 20 kitap yazan, köşe yazıları ile bilinen Yılmaz Özdil kimdir sorusu okuyucular tarafından sıklıkla sorulmaktadır.

Yılmaz Özdil, 2 Ocak 1965 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Babası Veli Özdil, annesi Nadide Özdil'dir. Annesi Nadide Özdil Girit göçmeni bir kadındır. Babası Veli Özdil ise Aksaraylıdır. Ailesi, dedesi Süleyman Bey zamanında Aksaray'dan İzmir'e göç etmiştir. Nadide Özdil ve Veli Özdil çiftinin iki çocuğundan biri olan Yılmaz Özdil’in Yıldırım adında bir abisi vardır.

İzmir Atatürk Lisesi'nde okuduktan sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik bölümünden mezun olmuştur. 1985 yılında üçüncü sınıftayken Üniversitenin hentbol takımında oynadı. Gazetecilik mesleğine 1982 yılında Yeni Asır gazetesinde muhabirlik yaparak başlamıştır. Bir süre muhabirlik yapan Yılmaz Özdil ardından Yeni Asır'da yayın yönetmeni olmuştur.

Yılmaz Özdil, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik bölümü 3. sınıftayken tanıştığı Hülya Hanım ile 1989 yılında evlenmiştir. Yılmaz Özdil ve Hülya Özdil çifti 1989 yılından beri evlidir. Çiftin evlilikleri boyunca bir çocukları olmuştur. Kızları Pelin 1999 yılında doğmuştur.

Yılmaz Özdil Nereli?

2 Ocak 1965 yılında İzmir’de doğan Yılmaz Özdil’in annesi Girit göçmeni babası da Aksaraylıdır.

Yılmaz Özdil Kaç Yaşında?

2 Ocak 1965 tarihinde doğan Yılmaz Özdil 2024 yılı itibariyle 59 yaşındadır

Yılmaz Özdil Kiminle Evli?

Yılmaz Özdil Ege Üniversitesi’nde üçüncü sınıftayken tanıştığı Hülya Hanım ile 1989 yılında dünyaevine girmişlerdir. Yılmaz Özdil ve Hülya Özdil çifti 1989 yılından beri beraberlerdir.

Yilmaz Ozdil Kimdir 4

Yılmaz Özdil Kariyeri

1994 yılında Milliyet gazetesinde Yazı İşleri Müdürü olarak göreve başlamıştır. 1995 yılında Sabah gazetesine geçerek Sabah gazetesinde de Yazı İşleri Müdürü olmuştur. 1999 yılında Fatih Çekirge’nin genel yayın yönetmenliğini yaptığı Star gazetesinin kuruluşunda yer almıştır.

Daha sonra Sabah gazetesine dönmüştür. Ayrıca o dönem ATV haber genel yayın yönetmenliği görevini de üstlenmiştir. ATV ve Sabah'a Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun el koyması üzerine görevinden istifa etmiştir. 12 Ağustos 2007 tarihinde de yazar olarak Hürriyet'e geçmiştir.

2008 yılında Uğur Dündar’ın sunduğu Star Ana Haber bülteninin yayın yönetmenliğini yapmaya başlamıştır. O dönem Hürriyet'in üçüncü sayfasında yazmış ve aynı zamanda Fanatik gazetesi çatısı altında spor yazarlığı da yapmıştır. 15 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet gazetesindeki görevinden istifa etmiştir.

Yılmaz Özdil 10 Ekim 2014 tarihinden itibaren Sözcü gazetesinde yazmaya başlamıştır. 26 Ekim 2022 tarihinde Sözcü TV genel yayın yönetmenliği görevine de getirilmiştir. Yılmaz Özdil Mart 2023 tarihinde Sözcü TV ve Sözcü gazetesinden istifa etmiştir.  

Yılmaz Özdil Kitapları

Yılmaz Özdil kimdir sorusu kadar kitapları da merak edilmektedir.

Ünlü gazeteci ve yazar Yılmaz Özdil’in kitaplarının listesi şu şekildedir:

  • İsim, Şehir, Hayvan (2011)
  • İsim, Şehir, Bitki (2012)
  • Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda (2013)
  • İsim, Şehir, Artist (2014)
  • Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda (2015)
  • Kadın (2015)
  • Adam (2016)
  • Sen Kimsin? (2018)
  • Mustafa Kemal (2018)
  • Son Cüret (2020)
  • Anka Kuşu (2022)

Yilmaz Ozdil Kimdir 5

Sıkça Sorulan Sorular

Yılmaz Özdil kimdir konusu kadar merak edilen diğer konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Yılmaz Özdil Nerede Yazıyor?

Yılmaz Özdil son olarak Sözcü gazetesinde yazmıştır. Mart 2023 yılında Sözcü gazetesinden istifa eden Yılmaz Özdil’e gazetelerden teklif gelmiş olsa da kendisi şu an herhangi bir gazete yazı yazmamaktadır.

Yılmaz Özdil’in Dedesi Kimdir?

Yılmaz Özdil’in baba tarafından dedesi Süleyman Bey’dir. Kendisi zamanında Aksaray’dan İzmir’e göç etmiştir.

Yılmaz Özdil Son Kitabı Hangisi?

Yılmaz Özdil’in son kitabı 2022 yılında yayımladığı Anka Kuşu isimli kitabıdır.