EĞİTİM

YKS-2024 tercihleri için son gün

Üniversite tercihleri için uzatılan 2 günlük süre bugün sona eriyor. Tercihler bugün saat 23.59’a kadar devam edecek.

Abone Ol

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'na katılan 2 milyon 819 bin 362 aday için tercih dönemi 2 gün uzatılmıştı. Uzatılan süre bugün saat 23.59'a kadar devam edecek.

ÖSYM takvimine göre, tercih dönemi için duyurulan 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri uzatılmıştı. Ancak o da bugün sona eriyor.

Kontenjan, 1 milyon 58 bin 345 olarak açıklanmıştı.

Tercihler elektronik ortamda, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılabiliyor. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılamazken, ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri de geçerli sayılmıyor. 

Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarını tercih edebilmek için gerekli olan en düşük başarı sırasına göre tercihler yapılabiliyor.

Depremzedelere Özel Kontenjan

YKS tercihleri için bu yıl depremzede adaylar ve 34 yaşını doldurmuş kadınlar ile gazi ve şehit ailelerine özel kontenjan ayrıldı.

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos’ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta alınacak.

Genel yerleştirme sonrası boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak. Yükseköğretim programına daha önce yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamayacak.