ANS Film tarafından yapımcılığı üstlenilen "Zaferin Rengi" filmi, Milli Mücadele döneminde önemli bir simge haline gelen "Harington Kupası"nı konu alıyor. Çekimleri iki ay süren ve oldukça ses getiren bu filmin başrollerinde Yiğit Özşener, Kubilay Aka, Nejat İşler, Gonca Vuslateri ve Birce Akalay gibi ünlü oyuncular rol alıyor.

"Zaferin Rengi" filmi, İngiliz işgal kuvvetleri kumandanı General Harington'ın İstanbul'dan ayrılırken kendi adına düzenlenen futbol maçında Fenerbahçe'nin İngiliz takımına karşı zaferini anlatan bir film olarak karşımıza çıkıyor.

Filmin güçlü oyuncu kadrosu ve bir kadar da güçlü olan senaryosu sinema severlerin oldukça ilgisini çekmişti. Hem futbolseverler hem de sinema tutkunları bu güzel filmin oyuncu kadrosunu ise merak ediyor. Bu nedenle de sık sık Zaferin Rengi oyuncuları kimler sorusunu arama motorlarında aratıyor. İşte detaylar…

Zaferin Rengi Oyunculari4

Zaferin Rengi Konusu Nedir?

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından desteklenen ve Fenerbahçe tarihinin en önemli dönemlerinden birini beyaz perdeye taşıyan Zaferin Rengi hem halkın hem de futbolseverlerin büyük ilgisini çekmişti. Filmi merakla bekleyip izleyen kişiler Zaferin Rengi oyuncularını da oldukça merak ettiler. Zaferin Rengi oyuncularına geçmeden önce kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu filmin konusundan bahsedelim.

Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Mondros Mütarekesi'nin bir sonucu olarak İstanbul'un işgali günlerinden başlayan ve Fenerbahçe futbol takımının kazandığı "Harington Kupası" üzerinden kurgulanan film, dönemin birçok tarihsel simasını sinemaya taşıyor.

1918-1923 yılları arasında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu'da başlatılan milli mücadele, işgal altında olan İstanbul'da büyümekteydi. Bu süreçte kazandıkları futbol zaferleriyle moral bulan Türk halkı, bağımsızlık için büyük bir mücadele başlatıyor. 

Pek çok Milli Mücadele konulu yapımdan farklı olarak futbol, dönemin ruhunu ve yoğun duygularını yansıtıyor. Film, Türk halkının bağımsızlık için verdiği mücadelede futbolun oynadığı rolü gösteriyor. Bu, futbolda kazandıkları moral ve bağımsızlık için birleşen halkın zaferini de gözler önüne seriyor.

Zaferin Rengi Oyunculari

Zaferin Rengi Oyuncuları Tam Kadro

Dönem filmlerinde birçok ünlü oyuncu tarihteki karakterleri tekrar canlandırıyor. Peki, bu tarihi filmde kim kimi canlandırdı?

Zaferin Rengi oyuncuları aşağıdaki gibidir:

  • Kubilay Aka (Galip Kulaksızoğlu)
  • Gülper Özdemir (Peyker)
  • Nejat İşler (Sabri Toprak)
  • Timuçin Esen (Topkapılı Cambaz)
  • Yiğit Özşener (Atatürk)
  • Gonca Vuslateri (Vera)
  • Birce Akalay (Halide Edip)
  • Süleyman Yaşar Sucuoğlu (Hasan Kamil Sporel)
  • Şeyma Peçe (Eleni)
  • Nizam Namidar (Damat Ferid Paşa)
  • Lovin Merhat (Arif)

Zaferin Rengi Oyunculari 12Zaferin Rengi Oyunculari 12-1

Zaferin Rengi Peyker Kim?

Gülper Özdemir Zaferin Rengi adlı filminde Peyker karakteri ile karşımıza çıkıyor. Zaferin Rengindeki oyunculuk performansıyla oldukça sevilen Özdemir, Son olarak Gül Masalı ve Bir Zamanlar Kıbrıs dizilerinde yer almıştı. Gülper Özdemir 18 Kasım 1990 Almanya da dünyaya gelmiştir ve 1.76 cm boyunda ve 57 kg ağırlığındadır. 

Zaferin Rengi Oyunculari 9

Zaferin Rengi Vera Kim?

Zaferin Rengi oyuncuları arasında hem performansı hem de etkileyici oyunculuk yetenekleri ile izleyicileri etkileyen bir isimden daha bahsedelim; Gonca Vuslateri.

2 Eylül 1986 Bursa doğumlu olan ünlü oyuncularımızdan Gonca Vuslateri, Zaferin Rengi filminde Vera karakterine hayat verdi. Anne, Gönül İşleri ve Yalan Dünya gibi dizilerde rol alan oyuncu Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim alan Vuslateri, son olarak Yanık Ülke filminde de oynamıştır.

Zaferin Rengi Oyunculari 5

Zaferin Rengi Atatürk Kim?

Zaferin Rengi oyuncularından bahsederken filmin en önemli karakteri olan Atatürk karakteri de en merak edilenler arasındaydı. Zaferin Rengi Atatürk karakterine hayat veren Yiğit Özşener, deneyimli ve yetenekli oyunculardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

6 Nisan 1972'de İzmir'de doğan Yiğit Özşener, daha önce Ezel, Kırmızı Oda, Ramo, Galip Derviş ve Şahane Hayatım gibi dizilerde rol almıştı. 2024 yılında 52 yaşına giren Özşener, Zaferin Rengi filminde Atatürk'ü canlandırarak kariyerinde oldukça büyük bir yapıma imza attı.

Oyuncu Yiğit Özşener filmin galasında, kariyerinde manevi değeri en yüksek iş olduğunu belirterek gurur duydukları bir iş yaptıklarını anlatırken şu ifadeleri de kullandı:

“Bir memlekette çok özel şeyler yapacak, çok büyük başarılara imza atacak, çok farklı insanlar bulunabilir ama önemli olan onunla beraber yürüyebilecek, aynı yöne bakabilecek, onunla koşabilecek insanları bulabilmek. Bu bir Mustafa Kemal filmi değil, Mustafa Kemallerin filmi. Dolayısıyla filmi seyrettikçe Mustafa Kemalleri, kurtarıcı beklemeyenleri, kendisini kurtarıcı kabul eden, kendisinde o gücü bulan insanları göreceksiniz.”

Zaferin Rengi Oyunculari8

Sık Sorulan Sorular

Türk medyasında oldukça ses getiren Zaferin Rengi oyuncularından ve filmin konusundan detaylıca bahsettik. Şimdi film ile ilgili sık sorulan sorulara birlikte göz atalım.

Zaferin Rengi Kimin Hikayesi?

Film, Fenerbahçe Spor Kulübünün Milli Mücadele döneminde bağımsızlık uğruna yaptığı büyük işleri anlatıyor ve gerçek olaylardan esinleniyor.

Zaferin Rengi Hangi Takımı Anlatıyor?

Zaferin Rengi filmi Fenerbahçe Spor Kulübünün milli mücadeledeki önemini vurgulayarak Fenerbahçe Spor Kulübünü anlatıyor.

Zaferin Rengi Atatürk Kim?

Zaferin Rengi filminde Atatürk karakterine, deneyimli ve yetenekli oyuncularımızdan biri olan Yiğit Özşener hayat vermiştir.

Zaferin Rengi Kaç Saat Sürüyor?

Zaferin Rengi filmin süresi 157 dakikadır.

Zaferin Rengi Netflix’te Var Mı?

Zaferin Rengi filmi 18 Temmuz 2024 itibarıyla Netflix kütüphanesine ekleniyor.