GÜNDEM

Zehra Taşkesenlioğlu'nun vergi kaçırdığı ortaya çıktı

Eski AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun vergi kaçırdığı ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi müfettişlerinin hazırladığı raporlara göre, Taşkesenlioğlu’nun ortağı olduğu şirket sahte fatura kullanarak vergi kaçırdı.

Abone Ol

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, Zehra Taşkesenlioğlu'nun 2005 yılında kurduğu ve 2019'da devrettiği Maya Araştırma Danışmanlık Eğitim Organizasyon Ticaret Limited Şirketi, sahte faturalarla vergi usulsüzlüğü yapmış. 28 Haziran 2022 tarihli Vergi İnceleme Raporu’nda, Aztekin İnşaat Şirketi'nden 100 bin TL tutarında sahte fatura kullanıldığı belirtildi. Bu sahte faturalar üzerinden 18 bin TL'lik Katma Değer Vergisi (KDV) indiriminden faydalanıldığı tespit edildi.

Raporda ayrıca, Taşkesenlioğlu'nun şirketinin 2017 yılında da benzer şekilde sahte fatura kullanarak vergi kaçırdığı ifade edildi. Petek Temizlik Reklam Şirketi'nden alınan sahte faturalarla ilgili olarak müfettişler, bu şirketin gerçek bir hizmet sunmadığını ve sadece komisyon karşılığı sahte belge düzenlediğini belirtti.

Taşkesenlioğlu'ndan Açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan Zehra Taşkesenlioğlu, birkaç fatura ile ilgili hata bulunduğunu kabul etti ancak şirketi 2019 yılında devrettiğini söyledi. Taşkesenlioğlu, “Evet, iki üç faturada bazı hatalar buldular. Şirketi boşandığım Ünsal Ban’ın şoförüne devrettim. Sonrasında 80 bin TL ceza geldi ve ben cezamı ödedim. Üç kuruş para için bana yine günlerce sövdüreceksiniz” şeklinde konuştu.