Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili yaptığı açıklama büyük tepki topladı.

Yapıcıoğlu, "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz" ifadelerini kullandı.

Hüda-Par Genel Başkanı'nın bu sözlerine bir tepki de Gazeteci Mehmet Yılmaz'dan geldi. SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sunduğu Ombudsman programına konuk olan Gazeteci Mehmet Yılmaz, Savcılara çağrıda bulundu. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı;

*Bu partinin programı zaten bunu hedefliyor. Bir şeriat devleti kurulmasını istiyor. Dördüncü maddesi değişmeli ki birinci, ikinci, üçüncü maddelerini değiştirmeyi teklif etmek en azından mümkün olabilsin. Şu an teklif bile edilemez.

*Bu partinin bu politikası, anayasasının değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeleriyle ilgili programı, ben de ahmağa söyler gibi söyleyeyim, Yargıtay Başsavcısı’nın harekete geçmesini gerektiren bir durum.

*Normal olarak bir siyasi parti bunu savunamaz. Dünyanın hiçbir yerinde anayasasına karşı olan bir parti siyasi faaliyet gösteremez. Burada gösteriyor. Bir tuhaflık yok mu?

MHP'NİN SESSİZLİĞİ

MHP'nin bu duruma bir tepki göstermemesiyle ilgili de Yılmaz, "MHP’nin buna itiraz etmesine gerek yok çünkü şu an iktidarını koruyor. Eminim ki böyle bir şey de olmayacak dördüncü maddeyle ilgili" ifadelerini kullandı.