DÜNYA

Zelenskiy'den doğrulama: Ukrayna ordusu Kursk'ta ilerliyor

Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın Kursk bölgesine yönelik saldırıları hakkında, "Ukrayna gerçekten de adaleti sağlayabileceğini kanıtlıyor" diye konuştu.

Abone Ol

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı açıklamada ilk kez Ukrayna ordusunun Rusya'nın batısında yer alan Kursk bölgesinde sınır ötesi bir saldırı gerçekleştirdiğini doğruladı.

Zelenskiy yayınladığı video ile Ukrayna'nın savaşı 'saldırganın topraklarına doğru ittiğini' ve ordunun Kursk bölgesine ilerlediğini belirtti. 

Rusya'daki operasyon hakkında ülkenin en üst düzey askeri komutanı Oleksandr Syrskyi ile görüştüğünü söyleyen Zelenskiy, "Ukrayna gerçekten de adaleti sağlayabileceğini ve saldırgan üzerinde gerekli baskıyı uygulayabileceğini kanıtlıyor" dedi. 

Valilikten Açıklama

Kursk bölgesinin Vali Vekili Aleksey Smirnov ise şehirdeki çok katlı bir binaya Ukrayna'ya ait füzenin düşmesi sonucu 13 kişinin yaralandığını bildirdi. Smirnov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Kursk'a yönelik füzeli saldırı düzenlediğini belirtti.

Rus hava savunma sistemlerinde vurulan bir füzenin, sivillerin yaşadığı çok katlı bir binaya düştüğünü ve binada yangın çıktığını kaydeden Smirnov, olay yerine arama kurtarma ekiplerinin yönlendirildiğini ifade etti. Smirnov, "Maalesef 13 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumu ağır. Olay yerinde sağlık ekipleri çalışıyor" dedi.

Tahliye Sayısı 76 Bin

Öte yandan, Kursk bölgesinden 76 binden fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi. Rus haber ajansı TASS'ın Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, Kursk'taki insanların tahliye sürecine ilişkin bilgilere yer verildi.

Kursk'tan 76 binden fazla kişi tahliye edilirken, Rusya'nın 8 farklı bölgesinde yaklaşık 60 geçici konaklama merkezi kuruldu.