Zarafetinizi yansıtacak şık ve stil sahibi bir salon duvar dekorasyonu için duvar süsleri, sanat eserleri, ahşap duvar paneli ve daha fazlası size çok yardımcı olabilir. Kişiliğinizi ve zevkinizi yansıtacak bir dekorasyon ile kendinizi daha ait hissetmeniz mümkündür. Bunun için birçok seçenek mevcuttur. Peki bunlardan hangisi size daha uygun? Buna daha kolay karar verebilmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Salon Duvar Dekorasyonu Nedir ve Nasıl Fikir Oluşturulur?

Salon duvar dekorasyonu, salonunuza renk vermek ve canlandırmak için sıklıkla tercih edilen bir seçenektir. Çünkü salon dekorasyonu, yalnızca alana uygun mobilyalar seçmekten ibaret değildir. Elbette konforlu bir oturma alanı oluşturmak kesinlikle çok önemlidir. Ancak mekanı daha tarz sahibi ve kişisel bir hale getirmek için salon duvar dekorasyonu oldukça etkili bir yöntemdir. En nihayetinde evinizde en çok vakit geçirdiğiniz alanlardan biri salondur. Dolayısıyla mekanın sizi yansıtan ve size keyif veren bir tasarımda olması oldukça mühimdir. Bu yüzden cansız ve ruhsuz duvarları canlandırmak kendinizi ve tarzınızı yansıtmanın en kolay ve etkili yöntemlerinden biridir.

Salon duvar dekorasyonu için birçok seçenek mevcuttur. Duvar kağıdı döşemesinden, vurgulu aydınlatmaya, tablolarla ile renk katmaktan ayna kullanımına varana dek farklı seçenekler ile mekanı hareketlendirebilirsiniz.

Tarzınızı Yansıtan ve Yaratıcı Salon Duvar Dekorasyonları

Cansız duvarları hareketlendirmek için yaratıcı dekor fikirlerini kullanabilirsiniz. Sade ve donuk alanları sıcak ve davetkar bir hale getirerek salonunuzu evinizin en keyifli alanı haline getirebilirsiniz. Kişiliğinizi yansıtacak ve sıkıcı alanları keyifli bir hale getirmek için yaratıcılığından yararlanarak kendinize sınırsız seçenek sunabilirsiniz. Ama öncesinde ne istediğinizi ve nasıl bir görünümden keyif alacağınızı düşünmelisiniz. Böylelikle sizin için daha zamansız ve keyifli bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.

1. Tablolardan Galeri Oluşturun

 

Salon duvar dekorasyonu için akla gelen ilk ve esasen en güvenli seçenek, sade ve steril gözüken duvarlarınıza hareket katmak için tablo kullanmak olacaktır. Özellikle oturma alanınızın arkasında bulunan duvarda sizi ve tarzınızı yansıtacak, salonda daha keyifli vakit geçirmenize yardımcı olacak tablolar kullanarak minik bir galeri oluşturabilirsiniz. Dikkatli ölçümler yaparak astığınız çerçevelerle salona hareket katabilirsiniz. Dilerseniz bir aile albümü, dilerseniz bir sanat galerisi. Tamamen zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış. Alanın nasıl canlı bir hale geldiğini daha ilk dakikadan fark edebilirsiniz.

 

2. Mimari Detaylar Ekleyin

 

Evinizde ahşap kirişler ve tuğla duvarlar gibi mimari detayları öne çıkaran unsurlar varsa bunu kullanmaktan geri durmamalısınız. Duvarlara tablolar asmak yerine bu şansı doğru bir şekilde kullanın ve mimari detayları ön plana çıkarın. Evin kendi dokusu salonunuza hareket katmak için eşsiz bir seçenek olacaktır. Eski sıva, tuğla duvarlar, ahşap doku ve daha fazlası. Bunları gizlemek yerine ön plana çıkararak evin ruhunu da ön plana çıkarabilirsiniz. Şayet ki evinizde bu detaylar yoksa da bu durum evinize mimari detaylar ekleyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Salonunuzun duvarlarına doku ve boyut kazandırabilecek kaplama, çıta ve buna benzer uygulamalar ile duvarlarınıza mimari detaylar kazandırabilirsiniz.

 

3. Favori Desenlerinizi Kullanın

 

Eğer cesur tercihler tam bana göre diyorsanız salon duvar dekorasyonunda favori desenlerinizi kullanmaktan kaçınmayın. Hareketli desenlere sahip bir kumaş perde, desenli bir koltuk ve daha fazlası. Böylece hem tek renkli alanlara hareket kazandırır hem de oturma alanını tanımlamış olursunuz. Ayrıca minimal bir yaklaşım benimsiyorsanız, favori desenlerinizi kullanarak ihtiyacınız olan o küçük hareketi sağlamış olacaksınız.

4. Antikalardan Faydalanın

 

Antikalar, tarzınızı yansıtmanın ve alana hareket katmanın en etkili yöntemlerinden biri. Antika parçalar, mekana her zaman vintage ve lüks bir hava katar. Görkemli bir alan yaratmak için antikaların büyüsünden faydalanın. Antika kullanırken dikkat etmeniz gereken aşırıya kaçmamak olmalıdır. Duvarınızda kullandığınız antikanın star olmasına izin verin ve aşırıya kaçmayın. Aksi halde bayağı durabilir ve büyü bozulabilir.

 

5. Tasarıma Uygun Raflar Kullanın

 

Duvardaki alanı değerlendirmek için raflar hem kullanışlı hem de oldukça tarz sahibi bir alan yaratmada etkili bir seçenek olabilir. Rafları dilediğiniz gibi asabilirsiniz; ister merdiven görünümü kazandıracak bir biçimde asın, ister direkt olarak üst üste, isterseniz de rastgele yerleştirin. Ardından rafları değerlendirmek hayal gücünüze kalmış. Mevsime uygun bitkiler, görmekten keyif aldığınız sanat eserleri ya da okumaya doyamadığınız kitaplarınız. Ayrıca salon duvar dekorasyonu için seçtiğiniz raflar size sürekli olarak gelişime izin veren bir tasarım yapmanıza da elveriş sunar. Dilediğiniz zaman yeniden şekillendirebilirsiniz.

 

6. Ayna Kullanın

 

Işığı yansıtmak ve alanı olduğundan daha büyük ve ferah göstermek için aynaların illüzyonundan faydalanın. Aynayı dilerseniz kanepenizin arkasındaki duvara konumlandırabilir ya da boş bir duvara dik bir şekilde konumlandırın. Bu sayede yalnızca daha aydınlık ve geniş bir salona sahip olabilirsiniz. Seçtiğiniz ayna ile tarzınızı kolaylıkla yansıtabilir ve salona bambaşka bir hava katabilirsiniz.

 

7. Ahşap Detaylar Kullanın

 

Ahşap ev dekorasyonunda sıklıkla tercih edilen bir materyaldir. Ayrıca duvarlarını canlandırmak için doğal görünüm isteyenler için sıcak bir seçenektir. Sıkıcı ve cansız duvarlarınızı ahşap yardımıyla çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Bu detayları ne kadar kullanmak istediğiniz elbette ki sizin inisiyatifinizde.

 

8. Aydınlatma Ekleyin

Odanızın mimari özelliklerini vurgulamak, daha canlı bir hale getirmek için aydınlatma kullanarak başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Aydınlatma kullanarak duvarınızdaki ölü alanları canlandırabilirsiniz. Duvarınıza astığınız sanat eserleri, aile resimleri ve daha fazlasını odak noktası haline getirmek için aplik kullanmak akıllıca olacaktır. Ayrıca tercih ettiğiniz aydınlatma ürünlerine dimmerler ekleyerek gün içindeki ruh halinize göre ışıkları ve odanın atmosferini değiştirmeniz mümkündür.