AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalara tam destek verdi. Zeybekci, açıklamalarında Bahçeli’nin tutumunu önemli bir mesaj olarak nitelendirdi.

Zeybekci: “Milletimizin Gücüne İnanıyoruz”

Denizli’de düzenlenen AK Parti Baklan 8. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, parti olarak bugüne kadar birçok önemli projeye imza attıklarını ve bu çalışmaların süreceğini ifade etti. Zeybekci, “Bu millet bize inandığı sürece her zorluğun üstesinden geliriz” diyerek, Türkiye’nin geçmişten bugüne süregelen mücadele ruhuna vurgu yaptı.

“Türkiye’nin Hedef Alındığı Bir Plan Var”

Konuşmasında, Türkiye’ye karşı kurulan uzun soluklu planlara dikkat çeken Zeybekci, “Bin yıldır süregelen bir savaş var. Haçlı Seferleri'yle başlayıp bugünlere kadar uzanan bir plan. Bu planın tek hedefi Türkiye ve Anadolu. Milletimiz her zaman bu planlara karşı direnç göstermiştir” şeklinde konuştu.

“Bahçeli’nin Mesajının Yanındayız”

Zeybekci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik “Tecrit kaldırılırsa TBMM'de konuşsun ve terörün sona erdiğini ilan etsin” şeklindeki açıklamasına değindi. Bahçeli’nin bu sözlerinin önemli bir çağrı olduğunu belirten Zeybekci, şunları ekledi: “Sayın Bahçeli’nin bu açıklamaları çok önemli. Bizler bu açıklamaların sonuna kadar arkasındayız. Ülkemiz ve milletimiz için önemli bir dönemeçteyiz.”

“Terörle Mücadele ve Birlik Çağrısı”

Zeybekci, konuşmasında Türkiye’nin terörle mücadelesine de değinerek, “Kürt kardeşlerimiz bu ülkenin evlatlarıdır, biz biriz. Ancak kandırılanlar ve aldatılanlar var. Son bir kez daha bir arada olma çağrısında bulunuyoruz” dedi. Zeybekci, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirileceğini belirterek, pişmanlık gösterenlere ise kucak açmanın önemine vurgu yaptı.