Zonguldak Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar dolayısıyla, ilimiz genelinde 27 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi. Açıklamada ayrıca kent genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'a bağlı Ereğli'de fırtına nedeniyle "Kafkametler" isimli kuru yük gemisi batmış ve bu kazada 12 mürettebat hayatını kaybetmişti. Yaşamını yitiren 5 denizcinin cansız bedenine ulaşılırken, diğer 7 mürettebata henüz ulaşılamadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karadeniz- Ereğli’yi “Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi” ilan etmişti. 

Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 135 sera ile 76 balıkçı teknesinin zarar gördüğünü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan tespitlere göre de 133 çatı uçmasının tespit edildiği ifade edildi. Yerlikaya, ayrıca Defterdarlık Zarar Tespit Grubunca yapılan tespitlerde şu ana kadar 54 konut ve 226 işyerinin zarar gördüğünü de açıkladı. Okulların Pazartesi günü tatil ilan edilmesi benzer olumsuz sonuçların yaşanmasını engelleme amacı taşıyor.