2014 yerel seçimlerinde Ceylanpınar Belediyesi’ni devralan AKP yönetiminin, dönemin DTP’li (Demokratik Bölgeler Partisi) belediyesinden devraldığı tamamına yakını yeni alınan araç filosunu kullanılamaz enkaz ve hurda yığınına dönüştürdüğü ortaya çıktı. Resmi kayıtlara göre envanterinde 89 adet araç ve iş makinası bulunan bulun belediye, bunların yüzde 75’inden fazlasının kullanılamaz halde olması nedeniyle günlük rutin çalışmaları bile yürütemez durumda. 

Rahşan Yazar

Yazar ; “devraldığımız enkazla hizmet vermeye çalışıyoruz”

Eşbaşkanlar Rahşan Yazar ve Uğur Kahraman Ceylanpınar belediyesine ait Garaj ve şantiyelerde incelemelerde bulundu. Durumun vahametine dikkat çeken Yazar, 65 araçlık bir filo devralan AKP yönetiminin tüm araç ve iş makinalarını kullanılamaz halde bıraktığını belirtti. Yazar;  “Şu anda tüm araçlar pert durumda ve hiçbir şekilde hizmet götüremiyoruz. Günlük temizlik işlerini bile biz geldikten sonra ivedilikle tamir ettirdiğimiz araçlarla yapmaya çalışıyoruz. Tam anlamıyla bir enkaz devraldık. Bu enkazı ayağa kaldırarak hizmet etmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Kahraman; Enkaz bırakarak elimizi kolumuzu bağlamaya çalışmışlar 


Yaptıkları incelemelerde araçların tamamına yakınının rutin bakım, muayene ve sigortalarının yapılmadığını belirten eşbaşkan Uğur Kahraman ise, atıl duruma getirilen araçların motorları başta olmak üzere birçok parçalarının sökülüp götürüldüğüne dikkat çekti.  Kahraman “Böyle bir enkaz bırakmakla asıl amacın elimizi kolumuzu bağlamak, hizmet edemeyecek duruma getirmek olduğunu anlıyoruz. Ama biz halkımızın gücü ve desteğiyle tüm sorunları aşıp, yine halkımıza yakışır hizmetler yapacağız” şeklinde konuştu.