Erdoğan, 7 anaokulu, 1 kreş, 6 ilkokul, 1 Türk müziği ilkokulu, 6 ortaokul, 3 lise, 2 üniversite, 1 enstitü, 110 öğrenci yurdu ve 255 gençlik merkezinde yönetici.

Kısa Dalga’dan gazeteci Sinan Tartanoğlu araştırdı ve çarpıcı bir habere imza attı. Bu habere göre Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu kurumlar ve faaliyetleri şöyle: 

Ensar Vakfı:

Bilal Erdoğan’ın Genel Kurul üyesi olduğu Ensar Vakfı’nın, ülke genelinde 49 öğrenci yurdu var. Vakfın ayrıca bir yayınevi ve Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) adında bir birimi var.

İlim Yayma Vakfı:

Kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ahmet Davutoğlu, Ömer Faruk Çelik’in yer aldığı vakıf, Mart 1973’te kuruldu; Aralık 1974’te de Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına vakıf statüsüne kavuşturuldu. İlk kurucular arasında Turgut Özal, Asım ve Sabri Ülker’in olduğu vakfın mütevelli heyeti başkanlığını Bilal Erdoğan yürütüyor. Vakıf, 2010 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni kurdu. Vakfın ayrıca, Ağustos 2014’te Erzincan’da kurulmuş MER Yatırım ve Özel Eğitim Hizmetleri adında şirketi var. Vakıf; VEFA Lisansüstü Öğrenci Yurdu’na, Süleymaniye Lisansüstü Yurdu’na, Özel İZU Yükseköğrenim Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu’nu yönetiyor.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA):

Erdoğan’ın YİK üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı, 2013 yılında kuruldu. Vakfa ait 38 öğrenci yurdu, 77 il gençlik merkezi, 178 ilçe gençlik merkezi var. Vakıf, Ekim 2016’dan bu yana vergiden muaf. 80 “kıraathane” ve 42 “icathane” hizmeti veren 300 binden fazla üyesi olan Vakıf, Millî Eğitim Bakanlığı protokol imzaladı ve okullarda da aktif.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV):

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu dönemde, 1996 yılında kurulan, şimdiki Yönetim Kurulu başkanlığı görevini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’un yürüttüğü vakfın Vakıf Meclisi üyelerinden biri Bilal Erdoğan. Vakıf Eylül 2011’den bu yana vergiden muaf ve 20 öğrenci yurdu var. 

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı:

Kuruluşu 1998, Vakfın İrfan Okulları, 2011 yılında TÜRGEV tarafından kurulan Palet Okulları ve 2015 yılında kurulan Yenidoğu Okulları; 2020 yılında Yeni Türkiye Eğitim Vakfı çatısı altında bir araya geldi. Başkanı Bilal Erdoğan.

İbn Haldun Üniversitesi:

Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti başkanvekili olduğu üniversite, TÜRGEV tarafından 2015’te kuruldu, 2017’de akademik eğitime başladı. Üniversitenin organizasyon şemasına göre Üniversite rektörü başkan vekilliğini Bilal Erdoğan’ın yürüttüğü mütevelli heyetine bağlı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı:

Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti üyesi olduğu  vakıfın kuruluş tarihi 2013

Recep Tayyip Erdoğan Vakfı:

2023’te kurulan vakıf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen eşyaların sergilenmesi, müze ve kütüphane inşa edilmesi için kuruldu. Vakfın kurucuları arasında; CB Erdoğan’ın çocukları Bilal Erdoğan, Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Erdoğan’ın avukatları Ahmet Özel ve Hüseyin Aydın; AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Esenler Belediye Bşk. Tevfik Göksu, Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı Proje Müdürü Nuri Aksu yer aldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilimi Tarihi Araştırma Vakfı:

Bilal Erdoğan, vakfın mütevelli heyeti üyesi. Vakıf, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bünyesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarih Enstitüsü ve Bilim Tarihi bölümü kurdu. Darülaceze: Bilal Erdoğan, 2017 yılından bu yana Darülaceze İdare Meclisi’nin üyesi. Bilal Erdoğan gibi, 2. Abdülhamid’in torunlarından Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da aynı Meclis’in üyesi. Bilal Erdoğan, ayrıca Darülaceze Şevkat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi.

Okçular Vakfı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu:

Bilal Erdoğan Okçular Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyesi, Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun ise başkanı. Vakıf bünyesinde beş dalda kurs veriliyor. Okçuluk kursu da veriliyor, Kur’an-ı Kerim kursu da, İngilizce kursu da veriliyor.