AKP Sözcüsü Çelik, "'MYK ya da Bakanlar Kurulu ya da başka mekanizmalarda değişiklik olacak mı?' diye soruyorsunuz, bu kuşkusuz Sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkanımızın takdirindedir kendisi bunu uygun görüyorsa uygun gördüğü bir vakitte bu tasarrufu gerçekleştirir" açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti merkezinde toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı.

Açıklamaların ardından soruları yanıtlayan Ömer Çelik "Yaptığımız çalışmalarda, seçimin sayısal sonuçlarını değerlendiriyoruz" diyerek, kabinede değişiklik olup olmayacağıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Yaptığımız çalışmalarda, seçimin sayısal sonuçlarını çeşitli illerdeki durumunu değerlendiriyoruz. Fakat siyasal sonuçlarını değerlendirme aşamasına da geldik. Yeterince data, çalışma yapıldı yetkili kurumlarımızda. Nerede, hangi siyasetimizi, hangi tavrımızı, hangi siyasi söylemimizi ve pratiğimizi vatandaşımız beğenmişse onu güçlendireceğiz. Beğenilmeyen bir durum varsa kuşkusuz onun değişimi için çalışmaları sürdüreceğiz.

'MYK ya da Bakanlar Kurulu ya da başka mekanizmalarda değişiklik olacak mı?' diye soruyorsunuz, bu kuşkusuz Sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkanımızın takdirindedir kendisi bunu uygun görüyorsa uygun gördüğü bir vakitte bu tasarrufu gerçekleştirir."