AKP'li CumhurbaşkaRecep Tayyip Erdoğan, CHP'nin 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı için Taksim Meydanı'nda kutlama yapma çağrısına karşılık ilk kez konuştu. Erdoğan, Taksim Meydanı'nın miting yeri olarak kullanılmasına karşı çıkarak, 1 Mayıs'ın propaganda aracına dönüştürülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada, "Muhalefet, Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs'ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Taksim meydanının mitinge yönelik bir altyapısı olmadığı herkesin malumuyken dayatmaları masum bulmadığımızı belirtmek istiyorum. 1 Mayıs'ı propaganda aracına dönüştürmek isteyen terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır," dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları, CHP'nin Saraçhane'den Taksim'e planladığı yürüyüşün ardından geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul İl Teşkilatının bu yürüyüşü gerçekleştireceğini ve tüm yurttaşları katılım için davet ettiğini duyurmuştu. Ayrıca, CHP lideri Özgür Özel'in de yürüyüşe katılacağı belirtilmişti.