Haber: Emine Ocakçı / Artvin Gazeteleri

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimler için yurt dışında yaşayan Türkler, YSK tarafından açıklanan tarihler arasında bulundukları ülkelerin başkonsolosluklarına giderek oy kullanabiliyor.

Bu kapsamda Batum Başkonsolosluğu’nda 5-6-7 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan oy kullanma işlemleri bugün başladı.

1300’ün üzerinde seçmen kaydı bulunan Gürcistan’da geçtiğimiz seçimlerde 375 gurbetçi oy kullandı. Bu yıl ilk günün ilk yarısında ise 85 seçmen konsoloslukta vatandaşlık hakkını kullandı.

Batum Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada seçmenlerin dikkat etmesi gereken hususlar paylaşılarak oy kullanacak olan vatandaşlar için şu uyarılarda bulunuldu:

“Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Başkonsolosluğumuzda (Ninoshvili Cad. No:9 Batum, Gürcistan) 5-6-7 Mayıs tarihlerinde 09:00-21:00 saatleri arasında oy kullanılabileceğini hatırlatırız. Oy verme işlemine gelmeden önce YSK'nın internet sitesinden, E-Devlet Kapısı'ndan ve YSK Çağrı Merkezi'nden (+904449975) yurtdışı seçmen kaydınızı kontrol edebilirsiniz. Oy vermeye gelirken üzerinde T.C. kimlik numarası olan; T.C. Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı, pasaport, geçici kimlik belgesi, sürücü belgesi, resmi dairelerce verilmiş soğuk damgalı kimlik kartı vb. resimli ve resmi nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Yığılma olmaması amacıyla vatandaşlarımızın oy kullanma işlemlerini son güne bırakmamaları uygun olacaktır.”

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu