Belçika Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik artan şiddet eylemlerinin kınandığı belirtildi.

Paylaşımda, "Belçika, Batı Şeria'daki vahim durumdan ciddi endişe duymaktadır." ifadesine yer verildi.

Sivillere yönelik saldırıların durdurulması çağrısı yapılan paylaşımda, faillerin uluslararası hukuka uygun olarak adalet önüne çıkarılması gerektiği vurgulandı.

Paylaşımda, "Belçika, sürdürülebilir barışın önünde engel teşkil eden yasa dışı yerleşimleri kınamaya devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları arttı

Yasa dışı Yahudi yerleşimciler, 12 Nisan akşamından bu yana Batı Şeria'da pek çok noktada Filistinlilere saldırılarını artırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler ile İsrail askerlerinin 12 Nisan Cuma gününden bu yana düzenlediği saldırılarda 7 Filistinlinin öldüğünü, 75 Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.

Yerleşimciler, başta Mugayyir köyü olmak üzere Filistinlilere ait köy ve beldelere saldırmış, çok sayıda ev ve aracı ateşe vermişti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaklaşık 700 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı sayılıyor.