İşçiler ve emekçiler yağışlı havaya rağmen bir araya geldi. Emekçilerin adresi Tandoğan Meydanı olacak. 

İşte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne çok az bir süre kala Ankara'da yaşanan gelişmeler...


🔴 CANLI BLOG

1 Mayıs 14.00 | Sağanak yağışın sürdüğü Ankara’da, 1 Mayıs için Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) toplanmalar başladı. Hava muhalefetine rağmen bir araya gelen işçi ve emekçiler sloganlarla yürüyüşe başladı. 

261384

1 Mayıs 13.58 | Ankara’da 1 Mayıs kutlamaları ilçelerde başladı.

Sincan Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla1 Mayıs, "Yaşasın 1 Mayıs", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği" sloganlarıyla Sincan Tren İstasyonu'nda gerçekleştirildi.

Eğitim-Sen 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek'in okuduğu basın açıklamasında, artan savaşlara karşı barışın ancak işçi sınıfının mücadelesi ile mümkün olacağı vurgulanırken kapitalizmin her türlü krizinin yükünün işçi ve emekçilere yüklendiği, bu düzene "artık yeter" denmesi gerektiği belirtildi.

Batıkent Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla parti ve sendikalar ise Batıkent Gimsa önünde buluştu.

Ostimli işçiler: “Kalmadı kemerde sıkacak yerimiz, Temmuzda ek zam isteriz!” talebiyle kutlamaya katıldı.

Ankara-27


Ankara Valiliği'nden "1 Mayıs Çarşamba" için yağmur uyarısı

Ankara Valiliği, yarın kent genelinde gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurarak uyarılarda bulundu.


Özgürlüğe Pedal Bisiklet Topluluğu, 1 Mayıs İşçi Bayramı için yarın Ankara'da pedal çevirecek

Buluşma yerinin Kurtuluş Parkı Kolej Kavşağı olduğu belirtilen açıklamada, toplanma saatinin saat 10.00 olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Özgürlük, eşitlik, ekolojik yaşam ve bisikletli güvenli ulaşım için 1 Mayıs'ta Tandoğan meydanına pedallıyoruz" denildi.


Ankara’da 1 Mayıs İşçi Bayramı, Tandoğan Meydanı’nda kutlanacak

DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve ADO tarafından yapılan çağrı ile saat 12.00’de AKM önünden yürüyüşe başlanacak ve 13.30’da ise Tandoğan Meydanı’nda miting başlayacak.

Ankara’daki kutlamaların adresi Tandoğan (Anadolu) Meydanı olacak. DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası (ATO) ve Ankara Diş Hekimleri Odasınca kutlamaların “Yaşasın 1 Mayıs” sloganıyla yapılacağı ifade edildi.

Ayrıca çeşitli meslek örgütlerinin, STK’ların ve siyasi partilerin de buluşma adresi yine Tandoğan Meydanı olacak.

METRO ÜCRETSİZ OLACAK

Öte yandan Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İst. Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ücretsiz olacak.

1M2024 / Ankara