CHP’den Gürgentepe Belediye Başkan Adayı Cemil Coşkun gençlere yazdığı mektubu postaya vermeye başladığını belirterek, “Gürgentepe’de gençlerin sosyal, kültürel, sportif alanlara gereksinimi var. Bu konuda bir eğitimci olarak hassasım. Aday olarak gençlere yönelik projelerim var ancak önemli olan gençlerin ne istediği. Bu nedenle gençlere geleceklerine sahip çıkması için mektup yazmayı uygun gördüm. Zaten sokakta, evlerde karşılaştıklarımızla gençliğin sorunlarını konuşuyoruz ancak kullanacakları oy ile geleceklerini belirleyeceklerini, demokratik haklarına sahip çıkmaları konusunda bir çağrı yapmak istedim.” dedi.

Gençlik dayanışması olacak


Coşkun seçildiğinde Gençlik Dayanışma Grubu oluşturacağını vurgulayarak “Sevgili Genç Arkadaşım” başlıklı mektubunda kendini tanıttıktan sonra şunlara yer verdi. “Size bu mektupla sesimi duyurmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Gürgentepe Belediye Başkan adayıyım. 1968 yılında ilçemizin Döşek Mahallesi’nde dünyaya geldim. Hayatınızın ilk oyunu kullanacaksınız. ‘Oy’ sözcüğü, sizin için kitaplarda okuduğunuz bir sözcük iken, şimdi bir ilçenin, bir ilin kaderine etki edecek bir duruma geldi. Hayatınızın ‘ilk’ olma özelliği taşıyan 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde oy kullanacaksınız. Oy kullanırken hem kendi geleceğimizi hem de ilçemizin bütün yaşayanlarının geleceğini düşünmemiz gerekiyor.”

İlçemizin sorunları çok


Cemil Coşkun mektupta gençlerin sorunları yanında diğer sorunlara da değindi. “İlçemizde insanların ciddi geçim, çocukların ve gençlerin eğitim, sokak hayvanlarının barınak, birçok mahallemizin yol ve temiz içme suyu sorunu bulunmaktadır. İlçemiz Ordu’nun ve Türkiye’nin gelişme indeksinde en alt sıralarda yer almaktadır. İlçemizin sağlıklı bina ve konut sorunu bulunmaktadır. Gençlerimizin işsizlik sorunu bulunmaktadır. Bu sorunlar çözümsüz değildir. Bu sorunların üstesinden ilçemizde yaşayan her bireyle akıl imecesi yaparak geleceğiz. İlçemizde yaşayan üç yaş altı çocuklarımıza kreş, okul öncesi ve ilkokul çocuklarına oyun evi, okulda okuyan çocuklarımıza İngilizce ve ücretsiz sınavlara hazırlık kursu açacağız. Gençlerimiz için spor, sanat ve kültürel faaliyetleri en üst seviyeye çıkaracağız. İlçemizde eli iş tutan herkesi üretime dâhil edeceğiz. Kadın Emeğini Değerlendirme Kooperatifi kurarak kadınlarımızın ürettiği ürünü değerlendireceğiz. Yoksulluk, eğitimsizlik, göç kaderimiz değildir. Birliktelik, dayanışma ve iş birliği anlayışıyla ilçemizin kronik sorunlarını çözeceğiz.
Sevgili Genç Arkadaşım! Ömrünüzün uzun, sağlıklı ve mutlu geçmesini diliyorum. Yaşamınızın mimarı olmanız dileğiyle…”