Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, dernek üyeleri Barkın Timtik ve Oya Aslan’ın ve Özgür Yılmaz'ın tutuklu, 18 avukatınsa tutuksuz  yargılandığı ÇHD davası beş günün ardından sonuçlandı.  Mahkeme; Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Oya Aslan'a 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla 12'şer yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

Yaklaşık 10 yıldır devam eden dava İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda sabah 10.30 sıralarında başladı.

Mahkeme heyeti ile ÇHD avukatlarını savunan meslektaşları arasında heyetin müdafilere söz vermeden karar alacağını belirtmesi üzerine tartışma yaşandı.

Av. Murat Yılmaz söz aldı: "Bugünkü talebimizi ileteyim size. 5. gününe geldik, ne bir gerginlik yarattık ne başka bir şey yaptık. Dün bize parmak sallayarak Jandarma'ya müdahale emri verdiniz. Bugün buraya silahlı askerler yığdınız. Adil yargılanma hakkımızı ihlal ediyorsunuz" dedi.

Bu tartışmanın ardından mahkeme avukatların talebini kabul etti.

Tekrar söz alan Yılmaz: "Bu tartışmaları yapmamızın sebebi meslektaşlarımızın hakkını savunma irademizden kaynaklanıyor. Siyasi davalar böyle görülüyor, bundan geri adım atamayız. Sorup durdunuz, 'FETÖ sizi neden hedef alsın?' diye. Bizi yalnızca o cemaat değil, siyasi iktidarın her bileşeni bizi tehdit olarak görüyor. İşkenceye, yağmaya, talana karşı dururuz. Usule aykırı ifadeye itiraz eder, suç duyuruları yaparız. Hedef alınmamız bundan" ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından ara verilen duruşmanın başlamasıyla sanık avukatlar son sözlerini dile getirdi:

SELÇUK KOZAĞAÇLI: 10 YILLIK KOMPLONUN YÜKÜ SİZDE

"Bunun zor olduğunu bilirim, 5 gündür buradalar, sadece dayanışma için burada olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Tek bir şey söyleyeceğim size. 10 yıldır bu dijital belgeler ortaya çıkmamıştı. Verdiniz, inceledik: Şunu artık biliyorsunuz, bize yönelttiğiniz hiçbir iddia bu dijitallerde yokmuş. Artık biliyorsunuz ve bunu bilerek karar vereceksiniz. 10 yıllık komplonun yükü sizde. Tüm meslektaşlarım burada, gönül rahatlığıyla size ifade edeyim. Yaptığımız tek şey avukatlıktır ve hikayenin sonunda, biz kazanacağız!

OYA ASLAN

Size son sözlerimi Kemal Özer'in sözleri ile ifade edeceğim.

"...ne bizimle başladı, ne kesilip kalacak bizden sonra
kavradık durdurulmaz yapan nedir bu akışı, ...
... ve sıradan bir insan olduğumuz halde bu kavgada
'boyun eğmiyorsak önünde koskoca bir ordunun
doğruladığı için bizi yaşamın her dakikası."

BARKIN TİMTİK: BU DOSYANIN HÜKMÜ EBRU'NUN ÖLDÜĞÜ GÜN VERİLMİŞTİ

Benim de son sözlerim teşekkürden ibaret olacak. Burada bulunan tüm meslektaşlarıma, bize yaşattığınız şeylerden dolayı yargılanan, hastalanan aileme teşekkür ederim."

Bu dosyanın hükmü benim için Ebru'nun öldüğü tarihte verilmişti. Son olarak diyorum ki, iyi ki Halkın Hukuk Bürosu avukatı, iyi ki Çağdaş Hukukçular Derneği üyesiyim.

ÖZGÜR YILMAZ: SOSYALİZM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM

Av. Özgür Yılmaz son sözleri için söz aldı: Buradaki herkese çok teşekkür ediyorum. İlk defa hukuki savunma yapacaktım, yaptırmadınız. Bir daha şansımı deneyeceğim. Dijitalleriniz, tanıklarınız, iddia ettiğiniz şeyler o dosyada YOK YOK YOK. Özgür bir vatan için, adalet için, sosyalizm için mücadele edeceğim, etmeye devam edeceğim. Haklıyız, kazanacağız.

GÜRAY DAĞ

Nerede bir hak mücadelesi var, bir parçası olmak için Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi oldum. Yaptığım hiçbir şey suç değildir.

NAZAN BETÜL VANGÖLÜ KOZAĞAÇLI: HÜKÜM İLK GÜNDEN VERİLMİŞTİ, BUGÜN OKUYACAKSINIZ

Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı son sözleri için söz aldı: Bu dosyada son söz sorsanız da, son söz değildir. Bu dosyanın hükmü ilk günden verilmişti, bugün okuyacaksınız.

ÇHD: DEVRİMCİ AVUKATLAR TESLİM ALINAMAZ

Son sözlerin ifade edilmesinin ardından ÇHD sosyal medya hesabından mahkeme heyetinin verdiği cezayı şu şekilde duyurdu:

Ebru Timtik hakkında düşme; Şükriye Erden hakkında propaganda suçundan ceza ve ayrı ayrı hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB); Özgür Yılmaz hakkında propaganda suçundan ceza; Naciye Demir hakkında propaganda suçundan ceza ve ayrı ayrı HAGB.

Güray Dağ, Efkan Bolaç, Serhan Arıkanoğlu, Sevgi Özer Sönmez örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza; Gülbin Aydın örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay ve propagandadan ceza ve HAGB; Güçlü Sevimli örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza ve propagandadan ceza, HAGB.
Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı örgüt üyeliğinden ceza ve propagandadan ceza ve HAGB; Oya Aslan örgüt üyeliğinden 10 yıl 6 ay ceza ve tutukluluk devam, propagandadan ceza.

Barkın Timtik örgüt üyeliğinden 12 yıl ceza ve propagandadan, direnme suçundan ceza ve tutukluluk devam; Selçuk Kozağaçlı örgüt üyeliğinden 12 yıl ceza ve propagandadan ceza, tutukluluk devam. KABUL ETMEYİZ, DEVRİMCİ AVUKATLAR TESLİM ALINAMAZ, DAHA YENİ BAŞLIYORUZ!