Haber: Atilla Yoğurtçu

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının toplumun ruh sağlığını olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Sarı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal krizin, ulusal bir salgın haline geldiğini ve bu durumun insanların ruhsal bunalımlar yaşamasına neden olduğunu vurguladı. Özellikle, hayat pahalılığı ve işsizlik gibi ekonomik zorlukların, gençlerin ve dezavantajlı kesimlerin ruhsal sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekti.

Ayrıca, son dönemde yaşanan silahlı olaylarda gençlerin artan bir şekilde yer almasının, ekonomik, eğitim, adalet ve hukuk politikalarındaki çözümsüzlüğün bir yansıması olduğunu belirtti. Sarı, baskıcı ve gerici eğitim sisteminin çocukların ruhsal denge ve gelişimini olumsuz etkilediğini, bu nedenle gençlerin silahlı şiddet olaylarına karıştığını ifade etti.

Kadın cinayetlerinin artması, çocuk istismarının yaygınlaşması ve faillerin cezasız kalması gibi sorunların da ruhsal bunalımı derinleştirdiğini söyledi. Sarı, bu ruhsal bunalım salgınının AKP iktidarının politikalarının bir sonucu olduğunu vurgulayarak, "Bu sorunu siz yarattınız ve büyüttünüz. Şatafatlı saltanatınıza son verin ve bu salgını durdurun" çağrısında bulundu.