Haber: Mehmet Şirin Demir

KESK, DİSK’inde aralarında olan dokuz sendikanın Batman’da yapacağı bölgesel mitinge DEM Parti olarak katılım sağlayacağını belirten İl Eş Başkanı Tekik, kendini işçi hisseden her kesimle beraber meydanlarda olacaklarını belirtti.

Tekik, devamında şunları söyledi:

“Emeği ile geçinen, üreten ve kendini işçi hisseden herkesin günü dolayısıyla Bütün Batman halkını yarın 1 Mayıs alanına bekliyoruz. Batman işçilikle emekle gelişen bir şehir. İşçi sınıfı mücadelesinin var ettiği bir şehir. On binlerce emekçi ve petrol işçileri başta olmak üzere çalışan emek veren kamu emekçisi olsun veya olmasın on binlerce emekçiyi barındıran bir şehir. Kürt halkı ulusal talepleri olan bir halk. Anadil sorunu olan bir halk. Eğitim sorunu olan kendini örgütleme ve ifade etme sorunu yaşayan bundan kaynaklı birçok sorununu çözememiş bir halk. Öte yandan da yoksul bir halk gerçekçiliği hasebiyle sınıfsal sorunları olan ezilen sömürülen bir halk. 1 Mayıs Günü emekçi halkımızla beraber alanları doldurarak işçi kardeşlerimizin sesini nevruz havası içerisinde ses vereceğiz. Yaşadıkları sorunları gür bir şekilde hep beraber duyuracağız.”

Mitinge dokuz şehirden katılım yapılması beklenirken, Turgut Özal Kavşağı’nda bir araya gelecek olan kitle kortej halinde 8 Mart Kadın Parkı’nda yapılacak miting alanı gidilecek.