31 Mart Yerel Seçimleri'ni büyük bir zaferle geride bırakan muhalefet partilerine yönelik cezalandırma çabaları devam ediyor. Son olarak Erzurum'un Karayazı Belediyesi'nden gelen haberler tepki çekti. Bu belediyenin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından kazanılması ardından daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belediye kullanımına tahsis edilmiş olan çöp aracı geri istendi. 

MA'da yayınlanan habere göre, tepki çeken bu talebe yönelik bir açıklama yapan Erzurum Karayazı Belediye Eşbaşkanı Fuat Tutkun, "Her taraf çöp içerisindeyken, çöp kamyonuna ihtiyaç varken böylesi bir hamle halkı cezalandırmaktır." dedi. 

Erzurum Karayazi Belediyesi

HALKI CEZALANDIRIYORLAR 

Tutkun, "Çöp aracı için 432 bin 48 TL’lik bir tutar belirlenmiş ve bu tutar belediye bütçesinden karşılanıyor. Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile yapılan protokole ‘geçici tahsis' ifadesi ekleniyor. Bu ifade eklendiği için de araç seçimden sonra tekrar geri çağrılıyor.

Her taraf çöp içerisindeyken, çöp kamyonuna ihtiyaç varken böylesi bir hamle halkı cezalandırmaktır. Buna rağmen halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Gerekirse çöpleri kendimiz toplarız" dedi.

KAYYIM DÖNEMİNDEKİ USULSÜZLÜKLER

Yeni belediye başkanı Fuat Tutkun, kayyım döneminde yaşanan usulsüzlerden de örnekler verdi. Buna göre 2014 model damperli bir kamyonun ikinci el olarak Yozgat’ın Sorgun ilçesinden alındığı ve bu kamyon için yapılan ihaleye tek bir firmanın katıldığını açıkladı. Tutkun yaşanan usülsüzlüğü şu cümlelerle anlattı: 

ON YAŞINDA ARACA ÖDETTİRİLEN PARA 4 MİLYON 350 BİN TL  

"KDV dahil 4 milyon 350 bin TL‘ye alım gerçekleşiyor. Fakat bu fiyatla şu anda daha yüksek modelde araçlar alınabiliyor. Yani verilen miktar ile şuan aracın bedeli arasında 2 milyon 800 bin ila 3 milyon TL arasında bir fark görüyoruz" diye konuştu.

Tutkun, kaymakamlık binasının istinat duvarı, bekçi kulübesi ve garajının da belediye bütçesiyle yapıldığını söyledi. Tutkun, söz konusu işler için belediye kasasından 2 milyon 290 bin TL harcandığını açıkladı.