Van'da halk iradesine sahip çıkılması için yürüyüş yapıldı. Yürüşüye Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkaı Erkan Baş, CHP Heyeti'nden Sezgin Tanrukulu ve Mahmut Tanal, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Leyla Zana, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk katıldı. Yürüyüşün ardından DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları açıklama yaptı.

Tuncer Bakırhan siyasi ve yargı darbesiyle Van halkının iradesinin gasbedilmesine izin vermeyeceklerini belirterekşunları dile getirdi:

"Halkın iradesine kimse kastedemez. Zannediyorlar ki haksızlığı sineye çekeceğiz. Bu hukuksuz, haksız, Kürt halkının iradesinin yok sayan anlayışa itiraz edeceğiz. Van halkının, gençlerin, kadınların iradesini, mazbatasını teslim edilmesi için çağrı yapıyoruz. YSK'ye seslenmek istiyorum; bu siyasi komplonun aleti olmayın. Sizler Abdullah Zeydan'a kendi elinizle onay verdiniz. Kararınızın arkasında durun. baskı altında kalmayın. Halkın gözü doğru, adil karardadır"

Bakırhan, Zeydan'ın mazbatasını alacak olan AKP'li Abdulahat Arvas'a da şöyle seslendi:

"Kürtsen, insansan, inançlıysan, bu toprakların insanıysan bu oyuna gelme. Mazbatayı kabul etme. Yarın Van halkının arasında Van sokaklarında gezerken başını öne eğmek zorunda kalırsın. AKP-MHP iktidarının yanında durma. Kürt halkı onurludur. İyilik yapanı da kumpas oyunlarına alet olmayanları da unutmaz. Başın dik kendi bölgende halkınla yaşamak istiyorsan elini mazbataya uzatma"

Tülay Hatimoğulları da "Bu itiraz resmi sonuç alana dek, itirazımız kabul edilebilene, mazbata verilene dek mücadelemiz devam edecek. Burada olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.